ЗСУ вже 58 разів вступали у бій із армією РФ від початку доби
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вже 58 разів вступали у бій із армією РФ від початку доби

Генштаб ЗСУ
Артилерія ЗСУ

За інформацією Генштабу, від початку доби українські військові вже 58 разів вступали у бій із підрозділами злочинної армії РФ. Найбільшим активними залишаються зони бойових дій на Харківщині та Донеччині. 

Головні тези:

  • Українські військові вже провели 58 бойових дій з підрозділами армії РФ від початку доби.
  • Ситуація на східному фронті залишається напруженою, особливо на Харківщині та Донеччині.
  • Окупанти намагались провести 23 атаки на позиції ЗСУ в районах Харківщини, Донеччини та інших областей, але вдалось відбити більшість нападів.
  • На південному фронті ЗСУ відбили 3 спроби атаки окупантів у Запорізькій області та зазнали авіаційних ударів у Херсонщині.
  • Ситуація залишається напруженою і вимагає подальшого військового контролю та заходів для захисту території України.

Що відбувається на східному фронті

Зазначається, що на Харківщині від початку доби російські окупанти 7 разів безуспішно намагались атакувати позиції ЗСУ в районах Глибокого та Вовчанська.

У напрямку Куп’янська ворог також 7 разів пробував атакувати українських військових поблизу Синьківки, Стельмахівки, Берестового та Андріївки. Ще тривають 2 бої.

У напрямку Лимана на Донеччині російські окупанти провели 5 атак поблизу Макіївки та Тернів. Три ворожі атаки ЗСУ відбили, ще 2 - продовжуються.

У напрямку Сіверська бійці ЗСУ відбили 3 атаки російських окупантів поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

У напрямку Краматорська ворог здійснив 2 спроби атак поблизу Андріївки. Продовжується ще один бій.

У напрямку Торецька зафіксовано 4 атаки російських окупантів в районі Північного, Залізного та Нью-Йорку. Три бої ще продовжуються.

Найбільша кількість ворожих атак зафіксована у напрямку Покровська. З початку доби окупанти, за підтримки авіації, здійснили вже 23 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Прогресу, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Калинового та Уманського.

Наразі відбито вже 16 ворожих атак. Ще 7 боїв тривають.

Тривають бойові дії поблизу Красногорівки, Георгіївки та Карлівки у напрямку Курахового.

Що відомо про ситуацію на південному фронті

У Запорізькій області окупанти здійснили три невдалих спроби атакувати наші підрозділи поблизу Роботиного та в напрямку Новоданилівки.

На лівобережжі Дніпра на Херсонщині противник завдав авіаційних ударів, скинувши керовані авіаційні бомби по районах населених пунктів Тягинка, Томарине та Бургунка Херсонської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?