ЗСУ завдали армії РФ нових численних втрат на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали армії РФ нових численних втрат на півдні України

Сили оборони півдня України
Військові ЗСУ

У Силах оборони півдня України зазначили, що протягом доби ЗСУ ліквідували в районі Оріхова у Запорізькій області та лівобережжі Херсонщини майже 100 загарбників окупаційної армії РФ та десятки одиниць ворожої техніки і озброєння. 

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати армії РФ на півдні України

Попередня доба в операційній зоні минула в контрбатарейному протистоянні та відбитті ворожих штурмів. Ворог не полишав спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій, проте не досяг успіху, — зазначається у повідомленні ОСУВ “Одеса”.

Зазначається, що у напрямку Оріхова у Запорізькій області ворог провів 5 безуспішних спроб штурмів в районі Старомайорського.

По одній спробі штурму також було зафіксовано поблизу Роботиного та Малої Токмачки.

На Лівобережжі Дніпра у Херсонській області російські окупанти вдались до 2 безуспішних спроб штурму.

Наразі ворог не тримає кораблів в акваторії Чорного та Азовського морів.

Намагаючись зберегти корабельно-катерний склад, ворог постійно змінює місця стоянок.

Зазначається, що протягом доби українськими військовими на півдні України було ліквідовано 99 кремлівських загарбників.

Окрім цього ворог втратив:

  • Міномет,

  • 2 од автобронетехніки,

  • станцію РЕБ,

  • три камери відеоспостереження,

  • три аерофотостанції,

  • човен,

  • генератор

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів та повітряних атак на півдні України

В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 75 розвідувальних БпЛА. Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 182 FPV-дрони, скинув з БпЛА різних модифікацій 195 осколкових боєприпасів. У Херсоні та 12 населених пунктах Херсонщини пошкоджено приватні житлові будинки, крамниця та вежа стільникового зв’язку, — підкреслюють представники ОСУВ “Одеса”.

Зазначається, що на території Миколаївської області під удари ворожої артилерії потрапили населені пункти Очаківської та Куцурубської громад. Пошкоджено сільгосптехніку, господарську споруду

У Дніпропетровській області окупанти обстріляли Нікополь Марганецьку та Покровську громади — поранена цивільна людина, пошкоджені приватні житлові будинки, багатоповерхівки, дошкільний заклад, кафе, крамниці, АЗС та лінії електропередачі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?