ЗСУ змінюють стратегію напередодні отримання F-16
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ змінюють стратегію напередодні отримання F-16

РСЗВ ЗСУ
Джерело:  Bild

Українські військові напередодні отримання винищувачів F-16 концентруються на завданні ударів по ППО окупаційної армії РФ для полегшення у подальшому роботи західних винищувачів поблизу лінії фронту. 

Головні тези:

  •  ЗСУ зосереджуються на ударах по російському ППО перед отриманням винищувачів F-16.
  • Постійні удари по російській ППО - це частина нової стратегії, розробленої для підготовки до прибуття F-16 на фронт.
  • Україна активно готує власні Су-24 до використання британських та французьких ракет для боротьби з російськими системами ППО.
  • Однак на шляху українських військових до успіху стоять велика кількість російських систем ППО та невизначеність у планах введення F-16 в бій.
  • Нова стратегія ЗСУ має свої переваги та недоліки, і докладні плани використання нової техніки ще уточнюються.

Як ЗСУ готують умови для подальшого застосування F-16 на фронті

За інформацією аналітика видання Юліана Рьопке, протягом останнього часу українські військові знищили російський ЗРК "Бук-М2" та станцію РЕБ Р-416ГМ "Граніт-М".

До цього українські військові також здійснили атаки по комплексах окупаційної армії РФ С-300 і С-400 на території Криму та в інших регіонах.

На думку Рьопке, майже щоденні удари по російській ППО - частина нової стратегії України, розрахованої на прибуття винищувачів F-16 на фронт восени або взимку. Для Києва знищувати російську ППО зараз важливіше, ніж утримувати невеликі села в Донбасі. Якщо в України з'явиться перевага в повітрі, їх можна буде звільнити, - йдеться у матеріалі видання.

Які мінуси має нова стратегія ЗСУ в очікуванні на F-16

За словами екскерівника оперативного штабу Міноборони Німеччини Ніко Ланге, Україна систематично і ретельно готує власні Су-24 до використання британських і французьких далекобійних ракет Storm Shadow/SKALP.

Для цього вона використовує диверсійні та спеціальні операції, а також високоточну зброю для знищення російських радарів, систем повітряного спостереження і протиповітряної оборони.

Водночас Рьопке вказує на слабкі сторони нової стратегії ЗСУ.

По-перше, у Росії сотні систем ППО. На даний момент знищено максимум третину з них. По-друге, остаточного терміну і плану введення в бій F-16 досі немає, - попереджає аналітик

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?