ЗСУ знищили новий російський ЗРК С-500 — джерела
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили новий російський ЗРК С-500 — джерела

ЗСУ знищили новий російський ЗРК С-500 — джерела
Джерело:  online.ua

Російський комплекс ЗСУ знищили за допомогою американської ракети ATACMS, оснащеної касетною боєголовкою. 

Головні тези:

 

  • Російський ЗРК С-500, вартість якого сягає 600 млн доларів, є сучасним комплексом, розробленим для знищення балістичних та аеродинамічних цілей.
  • С-500 може швидко переміщатися завдяки колісному шасі та можливості перевезення військово-транспортними літаками.
  • ЗРК С-500 є новим поколінням зенітних ракетних систем, готовим до знищення різних типів цілей із великою точністю та ефективністю.

Що відомо про знищення ЗСУ російського ЗРК С-500

Про знищення російського ЗРК С-500 повідомляє український військовий журналіст Андрій Цаплієнко та радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Зазначається, що ЗСУ знищили новий російський ЗРК С-500. Вартість одного такого сягає 600 млн дол.

Очікуємо знімків із супутника… бо певні частини с-500 та с-400 схожі. Але, навіть якщо с-400, то теж офігезно!, — повідомляє Андрющенко.

Локація ураження комплексу наразі не вказана.

Російські медіа та військові поки що не коментували знищення техніки. Також удар поки що не підтверджували в українському командуванні.

Що відомо про ЗРК С-500

С-500 "Прометей", також відомий як 55Р6М "Тріумфатор-М", є сучасним російським зенітним ракетним комплексом, розробленим АТ "Концерн ВКО "Алмаз-Антей".

Цей комплекс являє собою нове покоління зенітних ракетних систем, призначених для знищення як балістичних, так і аеродинамічних цілей.

С-500 здатний швидко переміщатися територією завдяки своєму розміщенню на колісному шасі та можливості перевезення військово-транспортними літаками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?