ЗСУ знищили підводний човен та уразили ЗРК С-400 армії РФ у Криму
Категорія
Події
Дата публікації

ЗСУ знищили підводний човен та уразили ЗРК С-400 армії РФ у Криму

Генштаб ЗСУ
Підводний човен

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 російської армії в тимчасово окупованому Криму.

Головні тези:

  • ЗСУ завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 російської армії в Криму.
  • У результаті української ракетної атаки було знищено підводний човен "Ростов-на-Дону" та 4 пускові установки ЗРК С-400.
  • Знищення підводного човна та ураження ЗРК демонструють високу ефективність ЗСУ.

Ракетні війська ЗСУ знищили підводний човен "Ростов-на-Дону" РФ

Так, за підтвердженою інформацією Генштабу ЗСУ, 2 серпня підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК "Тріумф".

Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту рф "Ростов-на-Дону".

У результаті влучання човен затонув на місці.

Підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" (за класифікацією НАТО — клас Kilo) є одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр".«Ростов-на-Дону" був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень. Надалі здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 млн дол.

Знищення "Ростов-на-Дону" черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря. Дякуємо українським воїнам за професійну роботу!

Що відомо про наслідки ракетної атаки ЗСУ по ЗРК РФ у Севастополі

Вночі у Севастополі на висотах Кая-Баш, попередньо, вражена позиція ЗРК С-400 "Тріумф" — 4х ПУ на базі МАЗ-543 та РЛС типу 92Н6, — йдеться у повідомленні Telegram-каналу.

Пізніше аналітики додали, що ракетною атакою України протягом ночі у Севастополі було знищено 4 пускові установки ЗРК С-400.

Тим часом керівник окупаційної російської адміністрації у Севастополі Михайло Развозжаєв заявив про нібито падіння уламків однієї з ракет на дорозі в районі проспекту Генерала Острякова.

Також Развозжаєв заявив, що на дах багатоповерхівки на вулиці Симонка впала частина збитої ракети ATACMS. Вона нібито пробила дах та застрягла на технічному поверсі. Постраждалих немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?