Вступ України в НАТО. Альянс уже ухвалив доленосне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України в НАТО. Альянс уже ухвалив доленосне рішення

вступ України в НАТО
Джерело:  CNN

Згідно з даними CNN, керівництво Альянсу під час саміту у Вашингтоні має намір оголосити шлях України до НАТО як "незворотній".

Головні тези:

  • Україна повинна продовжити демократичні реформи, щоб забезпечити успішний вступ до НАТО.
  • Члени НАТО наголошують на важливості підтримки України у військовій, політичній та фінансовій сферах.
  • Остаточний текст комюніке може включати “важливі нові оголошення” щодо підтримки України в рамках ініціатив з розширення співпраці з Альянсом.

Україна обов’язково стане членом НАТО

Журналісти звертають увагу на те, що питання майбутнього членства України в НАТО було головною темою дискусій між 32 членами Альянсу напередодні саміту у Вашингтоні цього тижня.

Що важливо розуміти, фінальний текст комюніке ще може змінитися, однак у ньому уже закріпили формулювання про "незворотній" шлях України в Альянс, що буде важливим сигналом для Києва і Москви.

Як уже згадувалося раніше, команда українського лідера Володимира Зеленського доволі довго наполягала на згадці про незворотність євроатлантичного курсу України у рішенні саміту.

За словами одного з інсайдерів, адміністрація Джо Байдена уже погодилася з доцільністю використання цього слова в остаточному комюніке.

НАТО також нагадає Україні про свої ключові вимоги

Однак офіційний Вашингтон також закликає, щоб в документі також було підтверджено, що робота України над демократичними реформами не повинна зупинятися.

За словами посадовця, остаточна версія документа міститиме такий пункт.

У той час як багато членів НАТО з Європи наголошують на необхідності чітких формулювань щодо можливого майбутнього України в Альянсі, офіційні особи США та Німеччини пропонували описати у комюніке "міст" до членства в НАТО для України, — йдеться в повідомленні.

Ще одне анонімне джерело з команди Джо Байдена зазначили, що НАТО зробить "важливі нові оголошення про те, як ми збільшуємо військову, політичну і фінансову підтримку України з боку Альянсу" в рамках українського "мосту до НАТО".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?