Журналістка зі США спрогнозувала ймовірний сценарій ядерної війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналістка зі США спрогнозувала ймовірний сценарій ядерної війни

Ядерні удари
Джерело:  The Guardian

Американська журналістка та письменниця Енні Якобсен описала один з ймовірних сценаріїв ядерної війни. 

Що відомо про ймовірний сценарій ядерної війни

За інформацією журналістів видання із посиланням на книгу Якобсен "Ядерна війна: сценарій", письменниця звертає увагу на ядерні арсенали, системи та доктрини використання ядерної зброї.

На її думку, людство ігнорує всі ці факти, незважаючи на всю їхню жахливість.

Зокрема, Якобсен припускає, що КНДР в умовах переконанності у нападі на неї може завдати неочікуваного ядерного удару по США.

У відповідь США можуть випустити по Північній Кореї залп із 50 міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman III, націлених на на збройові об'єкти і командні центри КНДР.

Однак перед цим ракети мають пролетіти над територією Росії.

Прекрасно усвідомлюючи небезпеку прорахунку, президент США намагається зв'язатися зі своїм російським колегою. Але ці двоє чоловіків і країни, якими вони керують, не ладнають один з одним, і він зазнає невдачі. Що ще гірше, хитра російська супутникова система раннього попередження "Тундра" перебільшила масштаб американського залпу, і зі свого сибірського бункера російський президент віддає наказ про повномасштабний ядерний удар по США, — цитують журналісти видання книгу Якобсен.

Чому ядерну війну у разі початку неможливо буде зупинити

Окремо письменниця акцентує в книжці на тому, що у президента США було б кілька хвилин, щоб ухвалити рішення, якби американські системи раннього попередження сигналізували про напад, що наближається.

Зрештою, тільки президенти можуть ухвалити рішення, і щойно воно буде ухвалене, ніхто не має права його блокувати. Це називається одноосібною владою, і це майже напевно найстрашніший факт у сучасному світі. Це означає, що кожен із жменьки людей здатний знищити світ за кілька хвилин, ні з ким не радячись, — попереджає Якобсен у власній книзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?