Зустріч Зеленського та Байдена. У Білому домі оцінили перспективи
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Зеленського та Байдена. У Білому домі оцінили перспективи

The White House
Зеленський та Бадйен

Незабаром у Вашингтоні може відбутися зустріч президента США Джо Байдена та українського лідера Володимира Зеленського.

Головні тези:

  • Можлива зустріч Зеленського та Байдена на саміті НАТО у Вашингтоні викликає великий інтерес у громадськості.
  • Джо Байден планує провести двосторонні зустрічі зі світовими лідерами, зокрема з Зеленським, попри на щільний графік.
  • На саміті НАТО у Вашингтоні планується узгодження допомоги для України та координація в галузі безпеки, що сприятиме шляху країни до членства в Альянсі.

Коли Зеленський може зустрітися з Байденом

Як зазначив один з представників Білого дому, це може статися безпосередньо на полях саміту НАТО, що проходитиме в американській столиці.

Тобто йдеться про 9-11 липня 2024 року.

Представник американського лідера наголосив, що Джо Байден планує знайти час на переговори з президентом України, попри те, що це буде непросто.

І хоча у президента (Байдена — ред.) буде досить щільний графік, враховуючи його зобов'язання як господаря саміту, ми працюємо над тим, щоб організувати кілька двосторонніх зустрічей і зустрічей з різними світовими лідерами на полях саміту, в тому числі з президентом Зеленським, — заявив журналістам представник американського лідера.

За його словами, під час липневого саміту Байден "проведе захід за участю президента Зеленського і майже двох десятків наших союзників і партнерів".

Чого Україні очікувати від саміту НАТО

Як повідомив нещодавно генсек Альянсу Єнс Столтенберг, саме підтримка України буде "найнагальнішим завданням" липневого саміту у Вашингтоні.

Він також офіційно підтвердив, що члени блоку "узгодять суттєвий пакет допомоги” для Києва.

Окрім того, вказано, що Альянс має намір взяти на себе координацію і надання більшої частини міжнародної допомоги в галузі безпеки.

На переконання Єнса Столтенберга, всі ці кроки можна вважати "мостом до членства в НАТО і дуже сильним пакетом для України на саміті".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?