1,8 млн росіян залишились без світла у Примор'ї
Категорія
Події
Дата публікації

1,8 млн росіян залишились без світла у Примор'ї

Блекаут у російському Примор'ї
Джерело:  online.ua

На території російського Примор'я стався масштабний блекаут. Через аварію на лінії Приморської ГРЕС - Хехцир-2 без світла залишились понад 1,8 млн жителів. 

Головні тези:

  • У результаті аварії на лінії Приморської ГРЕС - Хехцир-2 без світла залишились понад 1,8 млн жителів російського Примор'я.
  • Блекаут спричинив зупинку банкоматів, світлофорів, електротранспорту та інших систем у регіоні.
  • Російська влада обіцяє усунути наслідки масштабного відключення світла “протягом години”.
  • Подібні інциденти із відключенням електропостачання відбувалися нещодавно й у інших регіонах Росії, таких як Ростовська область.

Що відомо про масштабний блекаут у російському Приморському краї

За інформацією РосЗМІ, через масштабне відключення світла перестали працювати банкомати, світлофори, припинений рух електротранспорту, зокрема, приміських електричок.

Російська влада в Приморському краї обіцяє усунути наслідки "протягом години".

РосЗМІ повідомляють, що у Владивостоці та інших містах перестали працювати банкомати, світлофори, не ходять поїзди й електрички, люди застрягли в ліфтах.

Без світла також залишились лікарні, будинки й торгові центри.

Повний блекаут у Владивостоці. У місцевих жителів паніка. У застряглих ліфтах залишаються десятки людей, - йдеться в одному з повідомлень.

Що відомо про схожі нещодавні інциденти на території РФ

У середині липня через масштабний збій у роботі Ростовської атомної електростанції без світла залишились більше мільйона місцевих жителів.

Як повідомило, російське міністерство енергетики, в енергосистемі півдня Росії через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС були введені тимчасові графіки обмеження споживання на 1,5 ГВт.

За їх даними, енергоблок нібито було відключено автоматично через неполадки на турбогенераторі. Ростовська АЕС складається із чотирьох енергоблоків. Це найбільша станція півдні Росії, її потужність становить 4 ГВт. Станція забезпечує близько 75% виробництва електроенергії у Ростовській області.

Водночас, російські ЗМІ заявляють, що без електропостачання залишились близько мільйона споживачів у Ростовській, Краснодарській, Волгоградській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?