Армія РФ несе великі втрати біля Куп'янська — Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ несе великі втрати біля Куп'янська — Сирський

Олександр Сирський
ВСУ

На ділянці Ягідне - Куп'янськ-Вузловий противник зазнав значних втрат, зупинив активні дії і наразі проводить перегрупування, розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Що відомо про втрати росіян під Куп’янськом

Силами 6 загальновійськової та 1 танкової армій противник продовжує вести наступальні дії в районі Куп'янського лісу, Першотравневого та Орлянського. Нарощує зусилля із захоплення панівних висот, оволодіння Синьківки та створення сприятливих умов для захоплення Куп'янська, - сказав Сирський.

Сирський оприлюднив статистику щодо російських втрат на Куп'янському напрямку за тиждень – 220 вбитих росіян, ще 5 захоплені у полон.

Що відомо про успіхи ЗСУ на Куп'янському напрямку

Офіцер спецпідрозділу ГУР МО "Kraken" Костянтин Немічев у інтерв'ю NV поділився думками про російсько-українське протистояння, починаючи з 2014-го року, а також розповів про бої на Куп'янському напрямку.

Звісно, війна триває вже дев’ять років. Можемо згадати 2014 рік, коли нас готували росіяни, включно з Януковичем. Він розвалив армію, він розпродав останнє озброєння. І тому росіянам тоді було дуже легко підняти тих алкашів, наркоманів, яких вони підняли на Донбасі, тобто в Луганську, в Донецьку. Вони почали захоплювати адмінбудівлі і почали перші кроки агресії, - сказав Немічев.

Офіцер констатує, що 2022-го року в окупантів була ціль, і вони до неї йшли. Накопичували зброю, проводили мобілізацію, а потім зробили те, що планували — спробували захопити Україну. Але завдяки українцям, які стали на захист країни, їм цього не вдалося зробити.

У ЗСУ розповіли про чисельність російських військ на лимано-куп’янському напрямку

На даний момент конфлікт на такій стадії: хто зараз поставить останню крапку, дасть останній поштовх, той і переможе. Зараз окупант йде в наступальні дії. Але, наприклад, на нашому напрямку, на Куп’янському, ми, Збройні сили України, розбили наступальний потенціал ворога, - додає Немічев.

В той же час офіцер визнає, що в росіян дуже багато "м’яса", яке вони будуть перекидати на цей напрямок. Тому завдання Збройних сил - укріплюватись і стримувати натиск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?