Аваков заявив про початок звільнення Донбасу та Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков заявив про початок звільнення Донбасу та Криму

Аваков заявив про початок звільнення Донбасу та Криму
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив важливість блокування телеканалів 112, NewsOne і ZIK. Він вважає, що ці санкції є початком звільнення території Донбасу і Криму від російської окупації. Міністр також уточнив, що компанії нардепа і власника телеканалів Тараса Козака, який близький до кума Путіна Віктора Медведчука, які потрапили під санкції, не тільки фінансували пропагандистську діяльність Кремля, а й могли постачати паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це Аваков заявив в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Коли ми заборонили проросійські канали, ми почали звільнення наших територій, в тому числі і Криму", - підкреслив Аваков, нагадавши, що саме Росія почала війну проти України, захопивши українські території.

Глава МВС також додав, що пропагандистська діяльність заблокованих Канада в Україні фінансувалася, в тому числі, з "чорної каси" від військової ситуації на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що у МВС є підстави вважати, що ряд фігурантів санкцій справи були причетні до поставок палива бойовикам.

"Де десятки мільйонів, які "чорним налом" їм (співробітникам телеканалів, щодо яких введено санкції - ред.) роздали, звідки вони? І нам зрозуміло, звідки вони. І я бачив ряд секретних матеріалів, про які не можу говорити. Я бачив матеріали слідства, я їх знаю, частина матеріалів розслідувало МВС України. За цими матеріалами стає зрозуміло, що ряд представників наших громадян мають "чорну касу", яку заробляють на воєнну ситуацію і цими грошима, в тому числі, фінансують пропагандистську діяльність. чи можна з цим миритися? чи можна чекати кінця слідства і влаштувати відкритий розгляд? Ні. Україна відповідно до закону має право захищатися, і ми захистилися введенням санкцій. і це не скасовує кримінального процесу і судового розгляду ", - розкрив Аваков нові дані про фігурантів справи проти телеканалів Медведчука.

Нагадаємо, український глава Володимир Зеленський ввів персональні спеціальні економічні та інші санкції щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака 2 лютого. Ці санкції передбачають, в тому числі, блокування каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ Володимиром Путіним, нардепом від ОТЗЖ Віктором Медведчуком.

В Офісі президента України запевнили, що блокування каналів Медведчука - це не посягання на свободу слова, а боротьба з чужорідної пропагандою. В ОПУ підкреслили, що канали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - це іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні та профінансовано Москвою, де про свободу слова вже давно не йде, а окремі журналісти стали солдатами Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО готують нові санкції проти народних депутатів. Секретар РНБО Олексій Данилов запевнив, що блокування каналів Віктора Медведчука, юридичним власником яких є нардеп Тарас Козак - це тільки початок, оскільки в української влади є вже достатньо аргументів, щоб впровадити обмеження проти ще кількох народних обранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?