Байден публічно озвучив нові звинувачення команді Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден публічно озвучив нові звинувачення команді Путіна

Байден публічно озвучив нові звинувачення команді Путіна
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден публічно звинуватив команду очільника Кремля Володимира Путіна, а також владу Китаю у розчаруванні рівнем відданості лідерів G20 боротьбі зі зміною клімату.

Джерело:  Politico

Байден озвучив звинувачення РФ щодо боротьби зі зміною клімату

"Що стосується розчарування, то розчарування пов'язане з тим, що ... не тільки Росія, а й Китай в основному не проявили себе з точки зору будь-яких зобов'язань щодо боротьби зі зміною клімату... І є причина, чому люди повинні бути розчаровані в цьому. Я сам цим розчарований" - виступив із заявою Джо Байден під час своїй пресконференції в кінці дводенного саміту лідерів G-20 у Римі.

Варто звернути увагу на те, що лідери країн G20, включно з російським главою Володимиром Путіним і президентом КНР Сі Цзіньпіна, спільно взяли на себе зобов’язання більш рішучих дій для обмеження глобального потепління.

Однак, що важливо розуміти, вони досі не змогли підписати угоду про поступову відмову від вугілля через спротив невеликої групи країн, серед яки були РФ та Китай. Очільник Білого дому визнав прогрес, але також назвав Саудівську Аравію серед країн, які, на його думку, все ще роблять вкрай мало.

"Потрібно зробити більше. Але це вимагатиме від нас продовжувати зосереджуватися на тому, що не робить Китай, чого не робить Росія і чого не робить Саудівська Аравія" - наголосив Джо Байден.

За словами експертів, фінальне комюніке лідерів G20 залишило багато простору для тлумачення того, хто повинен нести основний тягар. Як стверджує китайський лідер, багатші країни, мовляв, несуть більшу відповідальність за швидше скорочення викидів.

Не можна також не згадати про те, що тиждень тому офіційний Пекін розлютив західні уряди, опублікувавши новий набір кліматичних цілей, які суттєво не змінили позицію країни у порівнянні з раніше оголошеними цілями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?