Чоловікам в Білорусі почали надходити повістки
Категорія
Політика
Дата публікації

Чоловікам в Білорусі почали надходити повістки

Чоловікам в Білорусі почали надходити повістки
Джерело:  online.ua

За інформацією представників моніторингової місії "Беларускі Гаюн", чоловікам в Білорусі почали приходити повістки із вимогою прийти до військомату. Однак в Міноборони Білорусі продовжують заперечувати проведення прихованої мобілізації та брешуть про нібито стандартну перевірку. 

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Лукашенко готує приховану мобілізацію в Білорусі 

При цьому виклик громадян для бесіди проводиться в робочому порядку, в тому числі по телефону і повістками, - заявляють представники Міноборони Білорусі.

У МО РБ запевняють, що жодні мобілізаційні заходи в Білорусі не проводяться.

Тим не менш, відомо, що повістки розсилають, в тому числі дембелям 5-ї ССО в м.Мар'їна Гірка. Їх викликають на військові збори, які згідно з порядком пройдуть з 21 жовтня по 4 листопада. Крім того, є дані, що повістки приходять колишнім міліціонерам, працівникам низки гродненських підприємств, а також дембелям ВДВ, - наголошують представники моніторингової групи.

Представники Головного управління розвідки Міноборони України зазначають, що самопроголошений диктатор Олександр Лукашенко не наважується оголошувати мобілізацію через побоювання соціального вибуху в країні.

Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, що відбувається в рамках так званої "часткової мобілізації" в Росії та розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в Республіці Білорусь, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні, - зазначають представники ГУР.

В українській військовій розвідці вважають, що режим Лукашенка усвідомлює ризики вступу Білорусі у відкритте протистояння з Україною на боці кремлівських окупантів.

Натомість Лукашенко намагається продовжувати робити гучні заяви та показувати голові Кремля Володимиру Путіну "виконання союзницьких зобов'язань".

Крім того, під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруськими спеціальними службами приховано вивчається можлива реакція суспільства та готовність долучитися до протестних заходів, - зазначають у ГУР.

Диктаторський режим Білорусі не впевнений у тому, що населення країни підтримає рішення Лукашенка взяти відкриту участь у воєнних авантюрах Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?