Головні новини 14 березня: пом'якшення санкцій ЄС проти Росії і скасування переведення годинників
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 14 березня: пом'якшення санкцій ЄС проти Росії і скасування переведення годинників

Головні новини 14 березня: пом'якшення санкцій ЄС проти Росії і скасування переведення годинників
Джерело:  online.ua

14 березня стало відомо про серйозні розбіжності серед країн ЄС щодо політики стосовно Росії - багато країн виступили за перехід на менш "войовничу" політику, оскільки вважають підхід до Росії "застарілим і занадто зосередженим на українському конфлікті", в Раді анонсували скасування переведення годинників на літній час - за відповідний законопроєкт проголосують вже 19 березня, Дубинського позбавили керівної посади в партії "Слуга народу" - головні новини на ONLINE.UA.

1. В ЄС виступили за пом'якшення санкцій проти Росії і режиму Путіна

 Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Деякі високопоставлені чиновники Євросоюзу несподівано для всіх захотіли пом'якшити санкційну політику по відношенню до Росії. Вони закликають перейти до менш "войовничої" політиці, оскільки підхід ЄС до Росії "застарілий і занадто зосереджений на українському конфлікті". З такою ініціативою виступив посол Євросоюзу в Росії Маркус Едерер і інші чиновники Брюсселя на зустрічі з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем.

2. У Раді анонсували скасування переведення годинників на літній час

В Україні хочуть скасувати сезонне переведення годинників. Верховна Рада вже підтримала законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" (№4201), що передбачає скасування переходу на літній і зимовий час, а голосування за нього в цілому заплановано на 19 березня. Важливо відзначити, що в прикінцевих положеннях законопроєкту казано, що в разі прийняття закону в цілому він вступить в силу через три місяці після його офіційного опублікування в парламентській газеті "Голос України", але депутати хочуть виключити цю норму із фінального тексту документа. А це означає, що якщо закон приймуть, що він вступить в силу відразу ж і переклад годин 28 березня скасують.

3. Дубинського позбавили керівної посади в "Слугу народу"

Олександр Дубинський (фото — facebook.com/dubinskyi)

14 березня члени Київської обласної організації "Слуги народу" на позачерговій конференції позбавили Дубинського керівної посади і обрали головою народного депутата Андрія Мотовіловца. Після цього Дубинський Атоматіческая позбувся членства в Нацраді громад. Також в зв'язку з діями, які можуть трактуватися як невизнання статуту партії і невиконання членом партії статутних обов'язків, розглядається питання про виключення Олександра Дубинського з членів партії.

4. У Британії анонсували важливе рішення Джонсона щодо Росії

Борис Джонсон (фото — flickr.com)

Росію вважають головною військовою загрозою багато провідних країн світу, включаючи США. До цих країн вирішила приєднатися Велика Британія. 16 березня британський прем'єр-міністр Борис Джонсон виступить із заявою з цього приводу, в якій назве Росію головною загрозою для країни, а Китай - конкурентом, який намагається викрасти інтелектуальну власність.

5. Єврокомісія поставила крапку в питанні Північного потоку-2

Франц Тіммерманс (фото — flickr.com)

Європа офіційно відмовляється від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Але Брюсселю доведеться змиритися з існуванням цього об'єкта. Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс заявив, що Брюссель може зробити тільки так, щоб "Північний потік-2" відповідав правилам Євросоюзу, які не дозволять поставити під загрозу безпеку енергопостачання Європи.

6. Washington Post озвучила вимогу Байдена Зеленському з приводу Коломойського

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Байден домагається від Зеленського повного розриву з олігахом Ігорем Коломойським і чекає від українського лідера кримінального обвинувачення проти бізнесмена.

7. У Раді задумали рішуче взятися за плівки Медведчука-Суркова

Віктор Медведчук (фото — facebook.com/MEDVEDCHUKVV)

Депутати Верховної Ради хочуть створити тимчасову слідчу комісію з розслідування так званих плівок Медведчка-Суркова, на яких міститься аудіозапис розмови проросійського політика з колишнім куратором Володимира Путіна по Україні Владиславом Сурковим.

Головні новини 14 березня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?