Головні новини 14 лютого: візит Зеленського в ОАЕ і загибель бійців ЗСУ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 14 лютого: візит Зеленського в ОАЕ і загибель бійців ЗСУ на Донбасі

Головні новини 14 лютого: візит Зеленського в ОАЕ і загибель бійців ЗСУ на Донбасі
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 лютого, президент України Володимир Зеленський здійснює офіційний візит до Об'єднаних Арабських Еміратів, де після переговорів з наслідним принцом Абу-Дабі підписав важливі для України угоди, на Донбасі загинули троє бійців ЗСУ - на розслідування трагедії в зону ООС терміново вирушили міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, Сенат США провалив голосування за імпічмент Дональда Трампа - Джо Байден розчарований - головні новини на ONLINE.UA.

1. Зеленський підписав важливі угоди з наслідним принцом Абу-Дабі

 Володимир Зеленський та наслідний принц Абу-Дабі (фото — president.gov.ua)

14 лютого український глава Володимир Зеленський провів важливі переговори з наслідним принцом Абу-Дабі і заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ шейхом Мухаммедом ібн Заїдом Аль Нагаяном в Об'єднаних Арабських Еміратах, куди разом з дружиною Оленою президент України вирушив напередодні. З першими особами ОАЕ Зеленський обговорили двостороннє співробітництво України з Еміратами в політиці, торгівлі та інвестиціях. Зеленський повідомив керівництву ОАЕ про динаміку реформ в Україні, зокрема, про земельну реформу і законодавчу базу щодо захисту іноземних інвестицій. За підсумками переговорів сторони підписали важливі угоди і прийшли до висновку, що відносини ОАЕ і України виходять на новий якісний рівень.

2. На Донбасі підірвалися і загинули троє бійців ООС

 Ситуація на Донбасі 14 лютого (фото — facebook.com/pressjfo.news)

14 лютого жахлива трагедія сталася поблизу Новолуганського. Там загинули відразу троє українських військових, які підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час просування до своїх позицій.

У зону ООС терміново виїхали міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, куди їх невідкладно відправив президент України Володимир Зеленський після трагічної загибелі трьох українських захисників. Зеленський поставив задачу на місці з'ясувати причини загибелі військових на підконтрольній Україні території Донбас і результати розслідування озвучити йому вже в понеділок, 15 лютого.

3. Байден розчарований рішенням Сенату з імпічменту Трампа

Джо Байден (фото — commons.wikimedia.org)

Сенат США провів фінальне голосування за огголошення імпічменту колишньому президенту Дональду Трампу. В результаті голосування не було набрано дві третини необхідних голосів для затвердження імпічменту. Таким чином сенатори вдруге провалили голосування - за винесення вироку не вистачило 10 голосів. Американський лідер Джо Байден вже відреагував на результати голосування. Він розчарований тим, що Трампа не засудили. Байден переконаний, що саме Трамп винен в штурмі Капітолію, в результаті чого загинули люди.

4. Путін виступив з категоричною заявою про Донбас

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Путін в черговий раз публічно відмовився від мирного плану України по завершенню війни. На закритій зустрічі з головними російськими пропагандистами він заявив, що ніколи не кине Донбас, незважаючи ні на що.

5. У Росії зробили заяву про завершення будівництва і запуску Північного потоку-2

Скандальний російський газопровід "Північний потік-2" вже добудований на 95% і буде запущений, не дивлячись на санкції США. Про це заявив віце-прем'єр РФ Олександр Новак.

6. Японію накрили потужні землетруси. На Фукусімі стався витік радіоактивної води

Уже другий день Японію стрясають потужні землетруси. Перше землетрус стався пізно увечері напередодні - підземні поштовхи магнітудою 7,3 зафіксували біля узбережжя Тохоку, в декількох десятках кілометрів від японської префектури Фукусіма. Через потужний землетрус будівлі поблизу підземних поштовхів реально затрусилися навіть в Токіо, а навколо японської столиці сотні тисяч будинків залишилися без світла через відключення електроенергії на кількох електростанціях. В результаті землетрусу постраждали більше сотні людей, могіе з яких перебувають у важкому стані в лікарнях. на атомній електростанції Фукусіма через землетруси стався витік радіоактивної води. Відзначається, що ця вода не становить небезпеки для навколишнього середовища, так як її обсяги занадто малі, а вміст радіоактивних речовин в ній незначний.

7. Ціна біткоїну знову побила історичний рекорд

 Фото: pxhere.com

14 лютого ціна біткойнів різко зросла до 49 тисяч доларів. За останню добу ціна першої криптовалюти збільшилася на 3,27%, що відбулося на тлі повідомлень про те, що компанія Ілона Маска Tesla вклала в цю криптовалюта $ 1,5 млрд.

Головні новини 14 лютого - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?