Головні новини 25 квітня: резонансна заява Земана на користь Росії та річний тариф на газ
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 25 квітня: резонансна заява Земана на користь Росії та річний тариф на газ

Головні новини 25 квітня: резонансна заява Земана на користь Росії та річний тариф на газ
Джерело:  online.ua

25 квітня президент Чехії Мілош Земан виступив з резонансною заявою про непричетність Росії до вибухів у Врбетіце - каже, в звіті служби безпеки немає "серйозних" доказів, в Україні постачальники оголосили річний тариф на газ для населення, а Кабмін визначився щодо посилення карантину на травневі свята - головні новини на сьогодні.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Президент Чехії Земан виступив з безпрецедентною заявою на користь Росії

Мілош Земан (фото — скріншот відео)

Мілош Земан несподівано для всіх відмовився визнавати Росію причетною до вибухів на складах зброї у Врбетіце. Але він "серйозно" відноситься до версії слідства про причетність російських спецслужб до вибухів, хоч і вважає звинувачення "несерйозними".

2. В Україні вступає в силу річний тариф на газ для населення - названі ціни

Фото: pixabay.com

З 1 травня 2021 року в Україні почне діяти річний тариф на газ для населення. 25 квітня газопостачальні компанії почали оприлюднювати свої річні ціни, які будуть діяти до 30 квітня 2022 року. Більшість з них виставляють річну ціну газу на рівні 7,99 грн за кубометр газу. Але відразу кілька компаній виставили вищі тарифи - від 10,2 грн до 13,5 грн за кубометр.

3. Кабмін визначився щодо посилення карантину на травневі свята

Денис Шмигаль (фото — kmu.gov.ua)

В Україні на травневі свята буде діяти адаптивний карантин, який продовжили до 30 червня. Кабмін не бачить необхідності посилювати карантинні обмеження в регіонах.

4. Глава британської розвідки MI6 застеріг Путіна від вторгнення в Україну

Річард Мур (фото — twitter.com/chiefmi6)

Глава розвідувальної служби Великої Британії MI6 Річард Мур назвав Росію надзвичайною проблемою для всього світу і застеріг президента РФ Володимира Путіна від безрасудства щодо України. Мур попередив Путіна про наслідки, якщо він вторгнеться в Україні.

5. У команді Меркель вперше підтримали надання Україні озброєння

Фото: pixabay.com

Член президії Християнсько-Демократичного союзу (ХДС) Німеччини, глава комітету із закордонних справ Бундестагу Норберт Рьоттген підтримав ідею надання Україні оборонного зброї. Глава МЗС Німеччини Гайко Маас негативно ставиться до можливих поставок озброєнь українській стороні, але міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер готова піти на зустріч потребам України.

6. Прем'єр Вірменії Пашинян пішов у відставку

Нікол Пашинян (фото — facebook.com/nikol.pashinyan)

25 квітня прем'єр Вірменії Нікол Пашинян пішов у відставку. Уряд країни слідом за прем'єром також склав повноваження.

7. Кремль заявив про готовність Путіна зустрітися з Байденом

Володимир Путін та Джо Байден (фото — колаж)

Президент Росії Володимир Путін готовий до зустрічі з американським лідером Джо Байденом влітку 2021 року. Кремль вже опрацьовує дату переговорів, але прийняття остаточного рішення буде залежати від багатьох факторів.

Головні новини 25 квітня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?