Головні новини 28 липня: Байден назвав головну проблему Путіна та нові правила в'їзду в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 28 липня: Байден назвав головну проблему Путіна та нові правила в'їзду в Україну

Головні новини 28 липня: Байден назвав головну проблему Путіна та нові правила в'їзду в Україну
Джерело:  online.ua

28 липня американський лідер Джо Байден заявив, що глава Кремля Володимир Путін перебуває в дуже важкій ситуації, через яку стає вкрай небезпечним, чим обурив Кремль, а Кабмін змінив правила в'їзду в Україну через штам Дельта - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Байден назвав головну проблему Путіна і попередив про нову війну

Джо Байден (фото — whitehouse.gov)

Американський лідер Джо Байден заявив, що глава Кремля Володимир Путін перебуває в дуже важкій ситуації, через яку стає вкрай небезпечним. Він також попередив про ризики справжньої війни, які ростуть в геометричній прогресії. За словами Байдена, війна може виникнути через кібератаки.

У Кремлі фактично звинуватили главу Білого дому Джо Байдена у брехні і дезінформації через його слова про справжні проблеми президента Росії Володимира Путіна. Прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков назвав "помилковими" знання Байдена про те, що у Росії нічого немає, крім ядерної зброї і нафтогазової сфери.

2. Україна змінила правила в'їзду в країну через штам Дельта

Фото: dpsu.gov.ua

Україна посилює правила Зірка в країну через поширення штаму коронавіруса Дельта. Вони почнуть діяти з перших чисел серпня для українців та іноземців. У вакцинованих людей будуть переваги.

3. У Меркель погодилися з вимогами України по Північному потоку-2

Фото: pixabay.com

Влада Німеччини вирішила піти на зустріч Україні і погодилася провести консультації з офіційним Києвом з питання "Північного потоку-2", які ініціювала команда українського лідера Володимира Зеленського. Ці консультації дадуть шанс Україні досягти конкретних гарантій після запуску скандального російського газопроводу.

4. Зеленський в відео нагадав Путіну, хто заснував Москву

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Український глава Володимир Зеленський 28 липня записав відеозвернення до українців, в якому привітав з Днем Хрещення Київської Русі-України. У відео він також недвозначно відповів на пропагандистську статтю президента Росії Володимира Путіна про Україну, та нагадав, що Москву заснував великий князь Київський.

5. Кабмін визначився з тарифами на електроенергію для населення до 1 вересня

В уряді України вирішили зберегти фіксований тариф на електроенергію для населення до 1 вересня на рівні 1,68 грн / кВт-год.

6. НАЗК серйозно взялося за декларацію Медведчука

Віктор Медведчук (фото — facebook.com/MEDVEDCHUKVV)

У деклараціі Медведчука були виявлені невідповідності способу життя з доходами. Запущена повна перевірка.

7. Еліна Світоліна завоювала історичну перемогу на Олімпіаді в Токіо

Еліна Світоліна на Олімпіаді в Токіо (фото — facebook.com/olympicua)

Перша ракетка України Еліна Світоліна встановила національне досягнення на Олімпіаді в Токіо. Тенісистка обіграла італійку Камілу Джорджі в 1/4 фіналу і вийшла в півфінал турніру. Таке сталося вперше в історії українського жіночого тенісу.

Головні новини 28 липня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?