Головні новини 7 квітня: відмова Путіна від пропозиції по Донбасу і річний тариф на газ
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 7 квітня: відмова Путіна від пропозиції по Донбасу і річний тариф на газ

Головні новини 7 квітня: відмова Путіна від пропозиції по Донбасу і річний тариф на газ
Джерело:  online.ua

7 квітня в МЗС РФ виступили категорично проти пропозиції команди українського лідера Володимира Зеленського включити США в переговори в нормандському форматі по Донбасу, в Україні затвердили введення річного тарифу на газ для населення і змінили правила в'їзду в країну, а в Кремлі зробили заяву про російські війська у кордонів України - головні новини на сьогодні.

Джерело:  ONLINE.UA

1. У Путіна категорично відмовилися від пропозиції Зеленського по Донбасу

Фото з відкритих джерел

Команда президента Росії Володимира Путіна не хоче бачити за столом переговорів в нормандському форматі США, через підтримку Вашингтоном України. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. У Путіна в черговий раз дали зрозуміти, що не проводитимуть жодних додаткових контактів з Вашингтоном по темі Донбасу.

2. В Україні затвердили річний тариф на газ для населення

Фото: pixabay.com

З 1 травня 2021 року в Україні почне діяти річний тариф на газ для населення. Відповідне рішення затвердила Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), 7 квітня.

3. Зеленський раптово звільнив посла України в ЄС і ще 6 топ-дипломатів

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський звільнив представника України в Європейському Союзі Миколу Точицького. Посад позбулися також ще 6 топ-дипломатів, які керували посольствами нашої країни в інших країнах.

4. Інцидент зі стільцем на переговорах Ердогана і глави ЄК викликав резонансний скандал

Урсула фон дер Ляєн (фото — flickr.com)

Переговори турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, голови Євроради Шарля Мішеля і президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн закінчилися резонансним скандалом. Главі ЄК не видали стілець, що її обурило. Інцидент потрапив на відео і викликав жорстку реакцію в Брюсселі.

5. У Кремлі зробили заяву про російських військах біля кордонів України

Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

У Кремлі вже відкрито заявляють, що Росія навмисно стягнула війська до кордонів України. Які завдання їм поставлять і скільки вони там пробудуть, вирішує президент РФ Володимир Путін.

6. В Україні змінили правила в'їзду в країну

Фото: dpsu.gov.ua

Кабмін поновив правила в'їзду в Україну для іноземців. Їх прирівняли до умов перетину українського кордону, які діють для громадян України.

7. У ЄС викрили резонансний обман Путіна з вакциною Супутник V

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Росія продала Словаччині іншу вакцину Супутник V, яка відрізняється від схваленої авторитетним журналом The Lancet. Словаччина відмовилася дозволяти використання отриманого препарату на території своєї країни.

Головні новини 7 квітня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?