Головні новини 9 травня: декрет Лукашенко про передачу влади і погрози Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 9 травня: декрет Лукашенко про передачу влади і погрози Путіна

Головні новини 9 травня: декрет Лукашенко про передачу влади і погрози Путіна
Джерело:  online.ua

9 травня президент Росії Володимир Путін на військовому параді в Москві виступив з публічними погрозами на адресу країн з "агресивними планами", Олександр Лукашенко підписав декрет про передачу влади в разі смерті, а в Індійському океані впала неконтрольована китайська ракета - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Путін публічно пригрозив усім країнам за агресію проти Росії

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Путін виступив з гучною промовою, в якій згадав про "недобитих карателів", що "намагаються переписати історію". Путін публічно пригрозив усім країнам за агресивні плани, підкресливши, що їм не може бути "виправдання і вибачення".

2. Лукашенко підписав декрет про передачу влади

Олександр Лукашенко (фото — president.gov.by)

Лукашенко 9 травня підписав декрет про передачу влади. У документі вказав, хто буде керувати Білоруссю в разі його смерті. У документі зазначено, що "в разі загибелі Глави держави внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради Безпеки, на засіданнях якого головує Прем'єр-міністр".

3. У партії "Слуга народу" спалахнув новий корупційний скандал

Володимир Підкурганний (фото — соцмережі)

Голова об'єднаної територіальної громади в Київській області і депутат районної ради Володимир Підкурганний був затриманий правоохоронцями під час отримання хабара 800 тисяч грн. Його підозрюють в шахрайстві на суму 2,6 млн. У партії "Слуга народу", від якої Підкурганний йшов на вибори, вимагають його відставки.

4. Політолог викрив безсоромну брехню Путіна про Другу світову війну

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

На параді в Москві президент Росії Володимир Путін знову виступив зі звинуваченнями на адресу тих, хто хоче переписати історію Другої світової війни. Український політичний експерт Віталій Портников пояснив, що за словами Путіна ховається саме його чергова спроба фальсифікувати історичні факти. Політолог нагадав про злочини сталінського режиму і вже путінської Росії, де до сих пір надійно приховують всю правду про події воєнних і післявоєнних років.

5. Уламки китайської ракети впали на Землю - де вони приземлилися

Китайська ракета Long March 5b впала в Індійський океан (фото — колаж)

Вранці 9 травня уламки важкої китайської ракети-носія Long March 5b впали на Землю. У КНР повідомили, що вони приземлилися в Індійському океані недалеко від Мальдівських островів.

6. Корабель США на шляху до Одеси налякав військових Росії в Чорному морі

Корабель США увійшов до акваторії Одеси (фото — dpsu.gov.ua)

Напередодні в акваторію Одеси увійшов корабель Берегової охорони США Hamilton. Його зустрів флагман морської охорони Держприкордонслужби України Григорій Куроп'ятников. Вони вже почали спільні навчання в Чорному морі, чому намагалася перешкодити Росія. Сторожові кораблі ФСБ РФ проекту "Мисливець" і корабель ЧФ РФ пильно стежили за маневрами українського і американського судів і намагалися навмисне зірвати навчання США і України.

7. Зеленський звернувся до українців у День перемоги над нацизмом

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України закликав подякувати предкам за героїзм, який вони проявили під час вигнання нацистів з Харкова, Донецька, Одеси та Криму, з Києва і Львова, і не забувати, що вільна Україна це вистражданий скарб, за який віддали життя більше 8 млн українців.

Головні новини 9 травня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?