Головні новини України та світу 1 лютого: інтерв'ю Зеленського і послаблення карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини України та світу 1 лютого: інтерв'ю Зеленського і послаблення карантину

Головні новини України та світу 1 лютого: інтерв'ю Зеленського і послаблення карантину
Джерело:  online.ua

1 лютого в Офісі президента України оприлюднили повний текст інтерв'ю українського лідера Володимира Зеленського американським журналістам, в якому він озвучив свій план по завершенню війни на Донбасі, Кабмін заявив про можливість послабити карантин, в М'янмі влаштували військовий переворот - головні новини на ONLINE.UA.

1. Зеленський поставив головне питання України Байдену

 Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України нагадав, що Байден часто говорить про європейську безпеку, тому поставив йому просте, але вкрай важливе питання - "чому Україна досі не в НАТО?".

Також в інтерв'ю телеканалу HBO Зеленський назвав причину провалу вакцинації від COVID-19 в Україні, назвав способи позбутися від олігархів в Україні, викрив зраду, жертвою якої стала Україна і розповів, як планує змусити Путіна припинити війну і піти з Донбасу.

2. Україна закликала світ до посилення санкцій проти режиму Путіна

Приводом для такого заклику стало жорстоке придушення протестів в центрах Москви та інших великих міст, які відбулися 31 січня. Відомо, що силовики напередодні затримали в РФ близько 5 тисяч осіб - вони жорстко били людей до несвідомого стану, застосовували електрошокери і погрожували зброєю.

3. Франція вимагає від Німеччини заблокувати Північний потік-2

Офіційний Париж пропонує трубопровід використовувати як потужний санкційний інструмент проти беззаконня, яке влаштувала команда російського президента Володимира Путіна не тільки на міжнародній арені, а й в Росії.

4. В ОБСЄ розповіли, як Путін керує і контролює ОРДЛО

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Українська делегація в ОБСЄ повідомила іноземним дипломатам, що Кремль створив свою систему управління на Донбасі, де без президента РФ Володимира Путіна не приймається жодне рішення. Путін призначив кураторів так званих "ЛНР" і "ДНР" з структур адміністрації президента РФ, російського уряду і силових органів Росії, які знаходяться в повному підпорядкуванні і пильно контролюються Кремлем.

5. НБУ заявив про неминуче підвищення облікової ставки

Зараз облікова ставка становить 6% і це найнижчий за історію незалежної України рівень. В НБУ прогнозують, що в найближчому майбутньому облікова ставка може вирости до 7%, оскільки більшість комітету з монетарної політики НБУ схиляється до підвищення облікової ставки в 2021 році.

6. Кабмін готовий послабити карантин в Україні

1 лютого на тлі значного зниження приросту нових хворих на коронавірус влада України почала обговорювати можливість ослаблення і повернення до адаптивного карантину. Глава Кабміну Денис Шмигаль на нараді у президента Володимира Зеленського зазначив, що в Україні є регіони, де можна послаблювати карантин і вводити заборони жовтої і зеленої зон.

7. У М'янмі стався державний переворот. Військові затримали президента і держрадника

 Мін Аунг Хлайн (фото з відкритих джерел)

Військові взяли країну під свій контроль - вони затримали президента М'янми Віна М'їн і лідерку правлячої партії "Національна ліга за демократію" Аун Сан Су Чжі, яка фактично керує державою. Загарбники вже призначили тимчасового президента М'янми. Ним став командувач збройними силами старший генерал Мін Аунг Хлайн. Збройні сили М'янми оголосили в країні надзвичайний стан терміном на рік після затримання керівників держави.

Головні новини України від 1 лютого 2021 - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?