Інтерв'ю з петлею на шиї — дівчина Протасевича Софія Сапега вперше розповіла про арешт
Категорія
Світ
Дата публікації

Інтерв'ю з петлею на шиї — дівчина Протасевича Софія Сапега вперше розповіла про арешт

Інтерв'ю з петлею на шиї — дівчина Протасевича Софія Сапега вперше розповіла про арешт
Джерело:  online.ua

Режим білоруського диктатора Олександра Лукашенко продовжує виправдовуватися за примусову посадку літака компанії Ryanair заради затримання засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. На цей раз на держканалі показали інтерв'ю дівчини Протасевича - росіянки Софії Сапеги, яку також затримали в той день.

Джерело: "Білорусь 1"

Під час інтерв'ю Сапега розповіла, що відбувалося 23 травня, коли влада Білорусі змусила пілотів Ryanair посадити літак в Мінську. За словами Софії, Протасевич думав, що її не затримають, тому перед посадкою "для забезпечення мінімальної безпеки" передав їй всю свою техніку.

Сапега запевняє, що нібито не бачила "ніяких співробітників КДБ" в літаку, а Роман, за її словами, і зовсім вважає, що вся операція по його арешту спланована не спецслужбами Білорусі, а його колегами.

"Після розмови з Романом був зроблений висновок про те, що в цьому були замішані саме хтось із колективу Романа, хтось із його оточення. Такий варіант не варто виключати", - сказала Сапега.

Що ще розповіла Сапега в інтерв'ю

Коментувати своє затримання і арешт Сапега не стала. Вона заявила, що мол не поглиблюється в цю ситуацію, а висновки буде робити, коли ця історія закінчиться.

"Зараз я не роблю ніяких оцінок. Про плани на майбутнє говорити ще зарано. Але на даний момент я відчуваю себе набагато краще, ніж в перші дні все ж. Настрій нормальний. І готова йти далі", - резюмувала дівчина Протасевича.

Важливо відзначити, що перше інтерв'ю Сапеги було повністю "виправдувальним" для режиму Лукашенка. Спочатку на державному телеканалі показали сюжет, в якому йшлося про те, що операція по захопленню Протасевича нібито була спланована західними спецслужбами з метою нашкодити Лукашенко. У сюжеті показали і начальника зміни аеропорту в Мінську, і директора департаменту з авіації, і інтерв'ю Романа Протасевича, які "виправдовують" білоруського диктатора за посадку лайнера Ryanair і арешт опозиційного журналіста.

"Склеїли бредовий сюжет, залякали дівчинку", "Кров з очей", "Уморітельно як! Про бомбу - це взагалі шедевр!", "Цікаво на кого це розраховано ?! Як же вам не соромно дурити власний народ і працювати на державного терориста?", "Інтерв'ю з петлею на шиї. Мерзотники", "Казки КДБ. Складаються наспіх. Ніхто в них не вірить. Якщо ти маєш рацію - тобі нема чого виправдовуваться і пояснювати кожен свій крок. Вся брехня КДБ видна як удень ", - коментують в мережі інтерв'ю Сапеги.

Коротко про захоплення літака і затримання Романа Протасевича і Софії Сапеги

  • Літак компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено посадили в Мінську 23 травня під приводом "мінування". Наказ на його посадку дав особисто Лукашенко, причому лайнер розгорнули в Мінськ, коли він вже був біля литовських кордонів за допомогою військового винищувача.

  • Бомби на борту літака не знайшли, але всіх пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був засновник опозиційного Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич — його відразу ж затримали силовики.

  • До цього КДБ Білорусі включив Романа Протасевича в "список терористів". Журналіста звинувачують в організації масових заворушень в Мінську і порушення соціальної ворожнечі до представників влади та міліції. Протасевичу в Білорусі загрожує смертна кара.

  • Світові лідери шоковані захопленням пасажирського літака Ryanair режимом Лукашенка — і вже вводять жорсткі санкції проти диктатора. Зокрема, прийнято рішення про заборону польотів над територією країн ЄС для білоруських літаків.

  • Україна також заблокувала авіасполучення з Білоруссю.

  • 25 червня режим Лукашенко послабив запобіжний захід Протасевичу і Сапеги - зараз вони перебувають під домашнім арештом. До речі це сталося після першого інтерв'ю Протасевича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?