Маккол визнав вплив російської пропаганди на прихильників Республіканської партії
Категорія
Політика
Дата публікації

Маккол визнав вплив російської пропаганди на прихильників Республіканської партії

Майкл Маккол

За словами республіканця з Палати представників Конгресу США Майкла Маккола, поширювана Кремлем пропаганда вплинула на частину прихильників його партії. 

Як кремлівська пропаганда вплинула на електорат Республіканської партії

Я думаю, що російська пропаганда, на жаль, проникла в Сполучені Штати, і вона заразила значну частину бази моєї партії, — заявив глава комітету закордонних справ Палати представників.

Маккол зазначив, що це може бути причиною того, що у Палаті представників вже кілька місяців блокується розгляд проекту фінансування додаткової допомоги Україні.

Республіканець підкреслив, що затримка розгляду допомоги викликає занепокоєння в Україні, оскільки в умовах дефіциту боєприпасів та озброєнь українські військові змушені допускати просування злочинної армії РФ на сході.

Допомога США є основою підтримки, що надходить в Україну для підтримання її воєнних зусиль проти Росії, які вже давно перевалили за дворічний рубіж. Допомога з інших джерел, як-от кількох європейських країн, затьмарює внесок США, а Росія мобілізувала свою оборонну промисловість, щоб продовжувати власну боротьбу, — підкреслюють автори матеріалу.

У публікації зазначається, що у Білому домі зібрали 300 млн доларів для надання додаткової допомоги Україні в середині березня.

Проте у Палаті представників досі зволікають із розглядом та ухваленням фінансування додаткової допомоги Україні.

Чим загрожує Україні відсутність допомоги з боку США

Нам дуже потрібно, щоб Конгрес ухвалив додатковий бюджет. Це шлях до того, щоб Україна отримала підтримку, якої вона потребує, і в тому обсязі, який їй потрібен для продовження боротьби, — підкреслив речник Пентагону Пет Райдер.

Також президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post, яке було опубліковане в кінці березня, заявив, що без підтримки США, Україна не матиме ні ППО, ні ракет "Патріот", ні перешкод для радіоелектронної боротьби, ні 155-міліметрових артилерійських снарядів.

За його словами, якщо лінія фронту не витримає через нестачу снарядів, "росіяни можуть піти на великі міста".

Я повинен пояснити їм, що стоїть на кону, чому Україна відповідає інтересам нашої національної безпеки. Якщо Україна впаде, Кремль звернеться до сусідніх країн, таких як Молдова і Грузія, а потім подивиться на Балтійський регіон на східному фланзі НАТО. Тому я вважаю, що це превентивна міра, — пояснює Маккол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?