Міністр економіки Німеччини розкритикував Орбана за шантаж щодо нафтового ембарго
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр економіки Німеччини розкритикував Орбана за шантаж щодо нафтового ембарго

Міністр економіки Німеччини розкритикував Орбана за шантаж щодо нафтового ембарго
Джерело:  online.ua

Федеральний міністр економіки Німеччини Роберт Габек розкритикував прем’єра Угорщини Віктора Орбана за його дії під час спроб ЄС домовитися про шостий пакет санкцій проти РФ з нафтовим ембарго.

Джерело: Spiegel

Габек розкритикував Угорщину за затримку нафтового ембарго

Габек сказав, що, попри досягнений компроміс щодо санкційного пакету, він не задоволений ним - тому що Орбан до кінця протискав свої інтереси, і від того, що країни довго не могли досягти згоди, постраждала європейська єдність і рішучість.

Здається, ми живемо в часи, коли занадто багато компромісів не тільки в кінцевому підсумку захмарюють ясність, але й руйнують її, - зауважив Роберт Габек.

Габек зазначив також, що Путін не припинить агресію проти України, якщо тільки не зазнає поразки.

На відміну від Габека, канцлер Олаф Шольц висловив розуміння ставлення таких країн, як Угорщина, які не можуть припинити імпорт російської нафти так швидко, як Німеччина.

Як відомо, Угорщина була найрішучішим противником нафтового ембарго та змогла добитися винятку для трубопровідної нафти у рішенні, яке лідери ЄС погодили 30 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?