Науковці виявили біля узбережжя Чілі унікальну істоту ― відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці виявили біля узбережжя Чілі унікальну істоту ― відео

Унікальну істоту виявили поблизу Чілі
Джерело:  Live Science

Науковці показали кадри унікального створіння, яке назвали "літаючим спагетті-монстром", біля узбережжя Чілі у Південній Америці.

Головні тези:

  • Науковці виявили унікальну істоту під назвою “літаючий спагетті-монстр” у водах біля узбережжя Чілі.
  • Спостереження цього створіння стало можливим завдяки дистанційно керованому пристрою на дослідницькому судні Falkor.
  • Підводні гори у Південній Америці вирізняються великим біологічним різноманіттям, де проживають ці незвичайні істоти.
  • Літаючий спагетті-монстр є колонією невеликих організмів, які мають свої унікальні функції та можуть досягати розмірів до 1 метра.
  • Дослідження таких істот допомагає розширювати наше розуміння розподілу рідкісних видів життя в океані, зокрема на підводних горах у Тихому океані.

Що відомо про підводного літаючого спагетті-монстра

Зазначається, що науковцям вдалось зняти кадри з унікальним створінням на глибині майже 665 метрів поблизу підводної гори на хребті Наска завдяки дистанційно керованому пристрою, встановленому на дослідницькому судні Falkor.

Підводні гори південно-східної частини Тихого океану вирізняються надзвичайним біологічним різноманіттям, — зазначив морський біолог і науковий директор Ocean Census, керівник глобальної програми, яка має на меті прискорити відкриття морських видів, який брав участь у цьому відкритті, Алекс Девід Роджерс.

Зазначається, що ці дивні істоти насправді є колоніями великої кількості невеликих організмів, переважно багатоклітинних "зооїдів".

Що відомо про умови існування підводного літаючого спагетті-монстра

Кожен з таких організмів виконує свою унікальну функцію, зокрема, щодо розмноження або видобутку їжі.

Ці істоти є хижаками і проживають на глибині від 1 до 3 км. Вони здатні досягати розмірів до 1 метра.

Роджерс підкреслив, що таке дослідження "значно покращить наше розуміння розподілу дивовижних форм життя на цих підводних горах, в тому числі тих, які ніколи раніше не були нанесені на карту і не були помічені людськими очима".

Також під час нещодавнього занурення вчені вперше в історії зняли живого кальмара Promachoteuthis, це вид невеликих слабомускулистих кальмарів, які раніше були описані науковцями лише на основі мертвих екземплярів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?