Обстріл Росією електростанції на Донеччині. У лікарні помер один з енергетиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстріл Росією електростанції на Донеччині. У лікарні помер один з енергетиків

Міністерство енергетики України
ДТЕК

20 червня російські загарбники обстріляли енергооб’єкти у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях. На двох енергооб'єктах постраждали 7 енергетиків.

Головні тези:

  • Армія РФ обстріляла енергооб’єкти на Донеччині, результатом чого стала загибель 36-річного енергетика з Донецької області.
  • Унаслідок атаки на електростанцію загинув Костянтин Гусак, який займав посаду машиніста-обхідника основного обладнання котлотурбінного цеху.
  • В результаті обстрілу серйозно пошкоджено обладнання станцій, що ускладнює їхню роботу та може призвести до проблем з постачанням електроенергії для населення.

У результаті атаки РФ у лікарні помер 36-річний енергетик з Донеччини

Внаслідок обстрілу 20 червня однієї з електростанцій в Донецькій області загинув 36-річний машиніст Костянтин Гусак.

У момент атаки він перебував у на території підприємства, у цеху. Внаслідок обстрілу отримав тяжкі поранення. Його оперативно евакуювали до лікарні. Проте, на жаль, попри надану допомогу, врятувати не вдалося, — йдеться в повідомленні Міненерго.

Костянтин обіймав посаду машиніста-обхідника основного обладнання котлотурбінного цеху. У нього залишилися батьки та старший брат.

Міністерство енергетики висловлює щирі співчуття рідним загиблого. Пам’ятаймо про тих, хто віддав найдорожче — життя, даруючи людям світло, — пише Міненерго.

Що відомо про обстріл РФ ТЕС в Україні

Як повідомили в ДТЕК, росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Трьох енергетиків було поранено й медики надавали всю можливу допомогу.

Один із них — у тяжкому стані. З травмами різного ступеня тяжкості каретами швидкої допомоги працівники об'єктів направлені до лікарні

Також серйозно пошкоджено обладнання станції.

З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК "Енерго" були обстріляні понад 180 разів. За цей період від обстрілів на станціях 53 працівника було поранено, троє енергетиків загинуло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?