Партизани підірвали авто з головним поліцаєм Новотроїцького на ТОТ Херсонщини
Категорія
Події
Дата публікації

Партизани підірвали авто з головним поліцаєм Новотроїцького на ТОТ Херсонщини

Авто

7 жовтня у селищі Новотроїцьке Генічеського району Херсонщини підпільники підірвали автівку головного місцевого поліцая. Окупанти оперативно перекрили всі вулиці та шукають виконавців.

Головні тези:

  • У селищі Новотроїцьке Генічеського району Херсонщини підпільники підірвали автівку головного поліцая, що призвело до тяжких травм колаборанта.
  • Окупанти оперативно реагують на інцидент, перекриваючи вулиці та проводячи пошукові операції для затримання виконавців.
  • Підірвався місцевий колаборант, який був пов'язаний з численними злочинами.

На ТОТ Херсонщини підірвали авто місцевого поліцая

В першій половині дня 7 жовтня в селищі Новотроїцьке однойменної громади Генічеського району Херсонщини стався потужний вибух. Згодом стало відомо, що підірвали машину, в якій перебував начальник місцевого відділення окупаційної поліції.

Колаборант вижив, але в результаті вибуху йому відірвало ногу.

Після вибуху російські окупанти перекрили всі вулиці в Новотроїцькому, перевіряють всіх перехожих і всіх, хто пересувається на автівках.

Російських військових тут просто зараз купа. Шукають «терористів», — кажуть місцеві.

За даними з окупаційних реєстрів, очолює окупаційне відділення поліції Новотроїцького місцевий колаборант Ляшко Сергій Володимирович, 5 грудня 1990 р. н., уродженець села Громівка. Зрадник закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, після чого працював дільничним у Генічеському районі.

Під час окупації Сергій Ляшко повернувся до Новотроїцького, де спочатку працював «заступником начальника поліції з громадської безпеки».

За словами місцевих жителів, Сергій Ляшко причетний до викрадень і катувань своїх колег-поліцейських і погрожує їхнім рідним, які залишаються в окупації. Вочевидь, завдяки своїй самовідданій службі на окупантів його підвищили на посаді. На бік ворога перейшли й інші члени родини Сергія Ляшка, зокрема, законний староста села Громівка Ляшко Сергій Іванович.

Окупаційні пабліки підтвердили інформацію про підрив машини, в якій перебував начальник незаконного відділення поліції Новотроїцького. Це сталося біля магазину “Троя”. Внаслідок детонації колаборант отримав мінно-вибухову травму.

За інформацією мешканців Новотроїцького, Сергій Ляшко підірвався у “віджатій” у законних власників автівці.

Партизани підривають авто з колаборантами на Херсонщині

Випадки підриву машин зі зрадниками на Херсонщині далеко не поодинокі. 22 грудня 2022 року в Каховці підірвали автівку з гауляйтером села Василівка Любимівської селищної громади Андрієм Штепою на прізвисько «Шнира» і «Блютуз», він згорів заживо.

17 березня 2023 року поблизу захопленої будівлі Ювілейної сільської ради підірвали автівку з 44-річним Сергієм Москаленком, поліцаєм з Нової Каховки. Він не вижив.

Наприкінці серпня 2024 року поблизу села Приморське в Скадовському районі підірвали автівку місцевого поліцая. За попередньою інформацією, в ній перебував колаборант Ігор Кузьменюк. Однак уточнити або перевірити цю інформацію, а також дізнатися про долю зрадника поки не вдалося.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?