Вчені заявили про сплеск небезпечного синдрому після Дельти
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені заявили про сплеск небезпечного синдрому після Дельти

Вчені заявили про сплеск небезпечного синдрому після Дельти
Джерело:  online.ua

Американські науковці та медики екстрено попереджають про стрімке збільшення кількості випадків мультисистемного запального синдрому у дітей, який виникає після захворювання штамом коронавірусу Дельта.

Джерело: ABC News

В Штатах стрімко росте кількість дітей із запальним синдромом

Що важливо розуміти, мультисистемний запальний синдром (MIS-C) – це рідкісний стан, під час якого уражаються різні частини тіла, зокрема серце, легені, нирки, мозок, і шкіру. Окрім того, можуть розвиватись запалення очей або органів шлунково-кишкового тракту.

За словами лікарів, цей синдром найчастіше з'являється через 4 – 6 тижнів після інфікування COVID-19. Зростання захворюваності в США реєструють після сплеску штаму коронавірусу Дельта цього літа.

Як стверджують фахівців, MIS-C може спровокувати важкі стани у дітей і виявитися потенційно смертельним. Проте більшість дітей, у яких діагностували синдром, одужують після лікування.

Згідно з останніми даними, у Штатах зафіксували 46 підтверджених випадків смерті від MIS-C і 5 217 підтверджених випадків захворюваності MIS-C.

Окрім того, наголошується, що понад 60% зареєстрованих випадків захворювання виявили у дітей латиноамериканського походження або чорношкірих. Варто звернути увагу на те, найчастіше із захворюванням стикаються діти віком від 6 до 11 років.

"Коронавірус в США підтвердили у 5,9 мільйона дітей, при цьому інфекція MIS-C становить лише 0,0009%. Проте в період з липня по серпень середня кількість щоденних випадків MIS-C майже подвоїлася. Крім того, багато педіатричних лікарень в США повідомили про сплеск MIS-C в останні місяці. Станом на 9 жовтня в Штатах офіційно зареєстрували понад 44 мільйони випадків інфікування SARS-CoV-2", - йдеться в повідомленні.

Також вказано, що хвороба забрала життя 712 тисяч американців. Попри високі темпи вакцинації, забезпеченість вакцинами, в США регулярно фіксують зростання кількості випадків інфікувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?