Американські вчені з Університету штату Іллінойс довели, що картопляне пюре корисно для здоров'я. Вони запевняють, що це блюдо багате поживними речовинами і може виступати як цілісне джерело вуглеводів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт навчального закладу.
В ході дослідження з картопляним пюре вчені залучили до експерименту 12 спортсменів-велосипедистів, які проїжджають в тиждень приблизно 270 км. Їх поділили на три групи: одним під час тренування запропонували приймати тільки воду, другим - вуглеводний гель, який спортсмени використовують для підтримки глюкози в крові і підвищення працездатності, а третім - картопляне пюре. Протягом експерименту дослідники вимірювали учасникам дослідження рівень глюкози в крові, температуру тіла при різній інтенсивності вправ, а також стежили за станом шлунково-кишкового тракту добровольців.
Результати експерименту вразили: концентрація глюкози в плазмі була майже однаковою як у тих спортсменів, які вживали спеціальні вуглеводні гелі, так і у тих, хто під час тренувань вживав картопляне пюре.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іспанські дієтологи спростували поширену думку про те, що в їжу можна вживати все, що хочеться, але в міру. Вони склали список продуктів, які ніколи не можна їсти, так як вони абсолютно шкідливі для здоров'я.