ВООЗ попередила про стійкі антирекорди нових випадків COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ попередила про стійкі антирекорди нових випадків COVID-19

ВООЗ попередила про стійкі антирекорди нових випадків COVID-19
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я попередили про надзвичайну кількість нових добових діагнозів коронавірусу COVID-19 у світі — цей рекорд утримується вже близько двох тижнів.

Джерело: бюлетень ВООЗ

Упродовж двох тижнів організація реєструє 5,7 мільйона випадків. За підсумками попереднього тижня, у світі померли внаслідок ураження коронавірусом 93 тисячі людей, що на 6% перевищує

“Другий тиждень поспіль кількість випадків COVID-19 в усьому світі залишається на найвищому рівні з початку пандемії: понад 5,7 мільйона нових випадків щотижня після дев'яти тижнів поспіль зростання. Кількість нових смертей продовжує зростати сьомий тиждень поспіль — більше ніж 93 000 смертей”, - наголошується у звіті експертів.

Південно-Східна Азія відзначилася у згаданий період помітним підвищенням нових випадків захворювання, але ця тенденція з’явилася вже раніше.

“На Індію припадає понад 90% випадків захворювань і смертей в регіоні, а також 46% випадків захворювань і 25% випадків смертей у світі, зареєстрованих за останній тиждень”, - зауважили в ВООЗ.

Водночас рівень захворюваності в країнах Європи, Східного Середземномор'я, Африки та Американського континенту знизилася. У Західній частині Тихого океану показники приблизно тотожні зі статистикою у попередній тиждень.

Кількість смертельних випадків коронавірусу продемонструвала тенденцію до зниження в Європі, Африці, регіонах на Заході Тихого океану. Збільшення цих показників у невеликому обсязі виявили на Американському континенті та у Східному Середземномор'ї.

Найбільшу кількість нових випадків зафіксували на території Індії (майже 2,6 мільйона, рівень зростання до 20%), Бразилії (нових 422 тисячі зі зростанням на 4%), США (345 тисяч при зниженні на 15%), Туреччині (258 тисяч зі зниженням на 32%), а також Франції (163 тисячі, зниження на 23%).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?