З'явилися супутникові фото аеродрому у Таганрозі після удару БПЛА
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилися супутникові фото аеродрому у Таганрозі після удару БПЛА

дрон

На свіжих супутникових світлинах місцевості у Таганрозі, де стояв літак А-50, видно почорнілий дах ангара поруч зі стоянкою повітряних суден. Літак зник з місця дислокації — спорожніла стоянка біля ангара, який могли атакувати безпілотники в ніч на 9 березня. 

Що можна побачити на супутникових знімках аеродрому у Таганрозі

Розслідувач опублікував два зображення з Таганрога. На першій світлині вказані координати точки зйомки — 47.19963, 38.86614. За 100 м від цієї точки стоять російські літаки, а між ними — порожній простір.

Друге зображення — попереднє фото OSINT-розслідувача у збільшеному вигляді. Автор допису стверджує, що дах ангара почорнів від пожежі. На цій підставі пояснює, що в ніч на 9 березня українські безпілотники летіли саме сюди — щоб поцілити в А-50.

Що відомо про атаку на Таганрог

В ніч на 9 березня РФ опинилась під масованою атакою безпілотників. Згідно з даними Міноборони Росії, військові об'єкти на території країни-агресора атакували 47 літальних апаратів з вибухівкою. З них 41 — прямувала саме у Ростовську область, де розташоване місто Таганрог.

За відео та фото з місця подій у Таганрозі OSINT-розслідувач встановив, що мінімум один вибух стався за 900 м від летовища, на якому стояв літак ДРЛВ А-50. Місце дислокації належать "Таганрозькому авіаційному науково-технічному комплексу ім. Г. М. Берієва" (ТАНТК ім. Берієва), який займався ремонтом повітряного судна.

Крім того, експерти Defense Express заявили, що для атаки на об'єкти в Таганрозі могли використати дрон "Лютий". У мережі з'являвся лише зменшений макет безпілотника, який, за попередніми оцінками, міг пролетіти до 1 тис. км і був багатоцільовим.

Тим часом про появу А-50 у Таганрозі стало відомо завдяки супутниковим світлинам, отриманим "Радио Свобода". Також повідомили, що літак там помічали неодноразово — попередні випадки стались у вересні 2023 року та в середині лютого 2024.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?