Аналітики оцінили ймовірність протестів у країнах G-20
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики оцінили ймовірність протестів у країнах G-20

Протести в Росії
Джерело:  Bloomberg

За інформацією аналітиків Bloomberg, серед країн з 20 найбільшими економіками у світі найвища ймовірність громадських заворушень у 2025 році у Туреччині, Росії та США. 

Головні тези:

  • Найвищий рівень ймовірності протестів у 2025 році зафіксований у Туреччині, Росії та США серед країн G-20.
  • Ризик громадських протестів у США значно менший, ніж у Туреччині та Росії.
  • Аналіз ризиків проводиться на підставі подій, які наслідком мають протести та внутрішні конфлікти, що супроводжуються великою невизначеністю.
  • У Росії ймовірність внутрішніх протестів становить 4%, що також свідчить про високий ризик дестабілізації політичної ситуації.
  • Бразилія, Китай, Індія та Саудівська Аравія також визначені аналітиками як країни з ймовірностю протестів у майбутньому.

Що відомо про ризики заворушень у Росії, Туреччині та США у 2025 році

Зазначається, що відповідно до розрахунків, ймовірність громадських протестів у США у 2025 році складає лише 2,9%, одна країна йде третьою серед 20 найбільших економік світу, поступаючись рівнем ризику дестабілізації лише Туреччині та Росії.

Зокрема, у Німеччині, Канаді та Австралії ризик громадських протестів та заворушень вдвічі менший, ніж у США.

Аналіз будується на підході, розробленому Робочою групою з політичної нестабільності уряду США для оцінки ризику внутрішньої дестабілізації.

Зокрема, метою розрахунку є визначення факторів, які спровокували побоювання щодо громадських протестів у роки після нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Зазначається, що ризик внутрішнього конфлікту у США суттєво підвищують розпад демократичних інститутів і зростання фракційних нарікань.

Прогнози щодо рідкісних подій, таких як внутрішній конфлікт, супроводжуються високим ступенем невизначеності. Тим не менше, ми вважаємо, що ця модель є корисним способом створення аналітичної основи для дослідження зростання ризиків у США — і результати далеко не заспокійливі, — пояснює аналітик Bloomberg Economics Нік Холмарк.

Що відомо про ризик ймовірної дестабілізації в інших країнах G-20

Зокрема, ймовірність внутрішніх протестів у Росії оцінюється аналітиками у 4%.

У Росії, Туреччині та США існує найвищий рівень спалахування громадських протестів
Протести в Росії

У той же час ймовірність протестів у Туреччині оцінюється у 6%.

Слідом йдуть Бразилія, Китай, Індія та Саудівська Аравія.

Найнижчий рівень ризику дестабілізації ситуації аналітики вбачають у Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?