"Динамо" дізналося потенційних суперників на старті кваліфікації Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Динамо" дізналося потенційних суперників на старті кваліфікації Ліги чемпіонів

футбол

Визначилися потенційні суперники київського "Динамо" на старті кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2024/25.

"Динамо" дізналося потенційних суперників на старті кваліфікації Ліги чемпіонів

Команда Олександра Шовковського в ранзі срібного призера чемпіонату України розпочне боротьбу з другого відбіркового раунду, де разом з турецьким "Фенербахче" буде сіяною. На шляху до основної стадії найпрестижнішого євротурніру киянам потрібно пройти трьох суперників.

Суперником "біло-синіх" у другому раунді кваліфікації стане сербський "Партизан" або швейцарський "Лугано".

Жеребкування 2-го кваліфай-раунду ЛЧ відбудеться 19 червня, а матчі заплановано на 23/24 та 30/31 липня.

Якщо "Динамо" подолає другий відбірковий раунд Ліги чемпіонів, то забезпечить собі єврокубкову осінь — щонайменше потрапляння до основної стадії Ліги конференцій.

Жеребкування третього кваліфай-раунду ЛЧ відбудеться 22 липня, матчі — 6/7 серпня та 13 серпня. Там "Динамо", якщо пройде другий відбірковий раунд, буде несіяним і отримає в суперники когось із таких клубів: "Рейнджерс" (Шотландія), "Славія" (Чехія), "Зальцбург" (Австрія), "Лілль" (Франція).

У разі поразки в другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів кияни продовжать змагатися у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи.

Що відомо про проведення Ліги чемпіонів

Від сезону-2024/25 УЄФА запровадив новий формат розіграшу єврокубків. Крім збільшення кількості учасників основної стадії усіх трьох євротурнірів з 32 до 36 клубів, класичний груповий етап буде замінений на формат єдиної ліги.

Таким чином, кожна команда в Лізі чемпіонів та Лізі Європи проведе по вісім поєдинків з різними суперниками (чотири вдома та чотири на виїзді), а в Лізі конференцій — по шість матчів на етапі ліги (три вдома та три на виїзді).

Вісім найкращих команд основної стадії кожного з євротурнірів автоматично потраплять до 1/8 фіналу. Клуби, які посядуть місця з 9-го по 24-те, проведуть спарені стикові матчі за вихід до 1/8 фіналу.

Революційні зміни також торкнуться календаря турнірів. Останні, 7-й та 8-й, тури в ЛЧ та ЛЄ відбудуться в січні 2025 року. ЛК завершиться шостим туром у грудні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?