Головні новини 14 липня: рішення Путіна щодо газу та заміна Авакова на посаді глави МВС
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 14 липня: рішення Путіна щодо газу та заміна Авакова на посаді глави МВС

Головні новини 14 липня: рішення Путіна щодо газу та заміна Авакова на посаді глави МВС
Джерело:  online.ua

14 липня президент Росії Володимир Путін озвучив своє рішення по транзиту газу через Україну після запуску "Північного потоку-2", український глава Володимир Зеленський запропонував кандидата на пост міністра МВС після відставки Арсена Авакова, а Рада нарешті проголосувала за реформу ВРП - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Путін озвучив остаточне рішення по транзиту газу через Україну

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Глава Кремля Володимир Путін стверджує, що Росія продовжить транзит газу через Україну в рамках чинного 5-річного контракту. Але ніяких гарантій на 10-15 років, як вимагає президент України Володимир Зеленський, він не дає.

2. Зеленський запропонував на пост глави МВС Дениса Монастирського

Денис Монастирський (фото — sluga-narodu.com)

Український глава Володимир Зеленський запропонував пост глави МВС, який зараз займає Арсен Аваков, депутату партії "Слуга народу" Денису Монастирському. Він уже прийняв пропозицію. Тепер рішення за Верховною Радою.

3. Рада прийняла закон про реформу ВРП

Фото: rada.gov.ua

14 липня Верховна Рада прийняла закон про реформу головного суддівського органу країни - Вищої ради правосуддя. У ньому прописаний механізм конкурсного відбору та перевірки на добропорядність членів ВРП. Ухвалення цього закону було однією з головних умов МВФ для співпраці з Україною.

4. Рада ООН прийняла важливе рішення про допомогу Україні по Донбасу і Криму

Фото: flickr.com

Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію, яка спрямована на співпрацю і допомогу Україні по Донбасу і Криму. Проти цього документа виступили Росія, Китай, Вірменія та інші союзники Кремля.

5. НБУ змінив правила покупки валюти в Україні

Фото: pxhere.com

З 20 липня в Україні вступлять в силу нові правила покупки валюти. НБУ частково зняв обмеження і дозволив юридичним особам та ФОП купувати до 100 тисяч євро в день без підстав і зобов'язань.

6. КСУ нарешті прийняв рішення щодо мовного закону

Фото: facebook.com/ConstitutionalCourtofUkraine

14 липня КСУ нарешті поставив крапку в питанні конституційності мовного закону. Суд майже два роки розглядав скарги окремих депутатів про те, що документ "дискримінує російську мову".

7. Євросоюз відкриває кордони для вільного в'їзду з України

Фото: pxhere.com

Європейський союз оновив список країн зеленої зони, яким відкриті кордони ЄС. Україна увійшла в оновлений список країн, з яких дозволений вільний в'їзд. Офіційна інформація буде озвучена 15 липня.

Головні новини 14 липня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?