Головні новини 30 червня: фейки Путіна про Україну та нові норми закону про українську мову
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 30 червня: фейки Путіна про Україну та нові норми закону про українську мову

Головні новини 30 червня: фейки Путіна про Україну та нові норми закону про українську мову
Джерело:  online.ua

30 червня глава Кремля Володимир Путін провів пряму лінію - відповідаючи на питання росіян він розпустив чергові скандальні фейки про Україну і українців, на що вже відповіли в українському МЗС, в Україні вступають в силу нові норми мовного закону - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Путін заявив про серйозну поступку Україні на Донбасі

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Російський глава Володимир Путін заявив, що поступився Україні, коли наказав відвести війська від українських кордонів. Його обурює, що у відповідь на це західні країни "приперлися" до кордонів РФ.

Його також непокоїть "військове освоєння" України західними країнами. Каже, що побоюється загроз для Москви і народу Росії, які можуть виникнути.

2. У МЗС відповіли на черговий фейк Путіна про Україну і українців

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

Глава МЗС України Дмитро Кулеба поставив на місце президента Росії Володимира Путіна після його чергового фейка про Україну і "один народ". Він нагадав, що між росіянами і українцями прірва, і повну відповідальність за неї несе президент Росії.

3. Концерти, фільми і книги українською мовою - вступають в силу нові мовні вимоги

16 липня 2021 року набувають чинності нові норми Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Вони стосуються сфери культури і розваг, туристичної сфери, книговидання та роботи книгарень, кіновиробництва, демонстрації фільмів в кінотеатрах і на телебаченні.

4. Європарламент покарав депутатів після скандалу з окупованим Кримом

Фото: flickr.com

Європарламент через майже рік після скандальної поїздки окремих євродепутатів на "вибори" в окупований Крим вирішив покарати порушників за ігнорування керівних принципів блоку. Вісьмох депутатів включили в "чорний" список і заборонили їм брати участь в офіційних місіях ЄП для спостереження за виборами до кінця 2021 року.

5. США і ЄС висунули нову вимогу команді Зеленського

Посольство США і Євросоюз вважають "важливим кроком" прийняття закону №3711-д про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів, але закликають поквапитися з ухваленням законопроєкту №5068 про реформування Вищої ради правосуддя.

6. У Раді визначилися з законом Зеленського про олігархів

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

30 червня Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки прийняв рішення по законопроєкту президента Володимира Зеленського про олігархів. Парламент розгляне його 1 липня на позачерговому засіданні.

7. Російські хакери атакували банківську систему Німеччини

Банківський система Німеччини зазнала масштабної кібератаки російських хакерів. Це не перша атака Росії на об'єкти критичної німецької інфраструктури.

Головні новини 30 червня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?