Головні новини 5 квітня: заява Кремля про розрив відносин з Україною і домовленості по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 5 квітня: заява Кремля про розрив відносин з Україною і домовленості по Донбасу

Головні новини 5 квітня: заява Кремля про розрив відносин з Україною і домовленості по Донбасу
Джерело:  online.ua

5 квітня спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив про розрив усіх відносин з Україною після нових санкцій РНБО, на Банковій анонсували нові домовленості по Донбасу, Зеленський підписав в Катарі 13 важливих документів - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. Кремль заявив про розрив усіх відносин з Україною після нових санкцій

Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

Влада Росії у відповідь на санкції України проти Росспівробітництва може закрити Національний культурний центр України. Спікер Кремля Дмитро Пєсков допустив після цих санкцій повний розрив відносин Росії з Україною.

2. Зеленський назвав головну мету поїздки в Катар

Володимир Зеленський (фото — instagram.com/zelenskiy_official)

5 квітня президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Катар домовлявся з владою арабської держави про взаємовигідне співпраці в різних сферах. Було підписано 13 важливих договорів у правовій сфері та сфері безпеки, в області продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров'я.

3. Команда Зеленського анонсувала важливі домовленості щодо Донбасу

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський і його команда на тлі загострення ситуації на Донбасі веде активні переговори на різних рівнях, в тому числі з Німеччиною, Францією і Росією, які є учасницями нормандського формату. Найближчим часом він озвучить досягнуті домовленості.

4. Путін почав стягувати підводні човни до берегів Криму

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Російський глава Володимир Путін під виглядом навчань стягує до берегів окупованого Криму підводні човни. Вони несуть реальну небезпеку не тільки для України, але і для країн НАТО.

5. Секретар РНБО категорично закликав відмовитися від поняття "Донбас"

Олексій Данілов (фото — rnbo.gov.ua)

Донецька і Луганська область - це не Донбас, тому цю територію України некоректно позначати цим поняттям. Секретар РНБО Олексій Данилов категорично закликав відмовитися від даного наративу, оскільки він нав'язаний Росією і використовується російськими спецслужбами у війні проти України.

6. Єрмак анонсував переговори Зеленського, Меркель і Макрона без Путіна

Андрій Єрмак (фото — president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський, канцлерка Німеччини Ангела Меркель і французький лідер Еммануель Макрон найближчим часом проведуть переговори. З партнерами по нормандському формату глава української держави обговорить ситуацію на Донбасі і подальші кроки по досягненню миру.

7. Мовний омбудсмен відповів Мендель на заяву про "українську російську мову"

Тарас Кремінь (фото — facebook.com/govuamova)

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь розкритикував пропозицію прессекретарки президента України Юлії Мендель визнати наявність в Україні "української російської мови". Він здивований, що її ідеї кардинально розходяться з позицією Володимира Зеленського.

Головні новини 5 квітня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?