Головні новини 6 лютого: рішення Нідерландів по справі МН17 і загострення на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 6 лютого: рішення Нідерландів по справі МН17 і загострення на Донбасі

Головні новини 6 лютого: рішення Нідерландів по справі МН17 і загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

6 лютого стало відомо про остаточне рішення Нідерландів щодо України у справі МН17, ситуація на Донбасі ще більше загострилася, в Україну йдуть сильні морози - головні новини на ONLINE.UA.

1. У Нідерландах прийняли остаточне рішення щодо України в справі МН17

Фото з відкритих джерел

Голландська влада підвела підсумки розслідування і озвучила роль України в катастрофі МН17. У звіті Фонду безпеки польотів, який оприлюднив глава МЗС Нідерландів Стеф Блок, зазначено, що Україна не знала про небезпеку для цивільної авіації в липні 2014 року, коли над Донбасом був збитий рейс MH17, тому українська влада не могла закрити повітряний простір. Таким чином в Нідерландах спростували можливу причетність України до катастрофи.

2. Аваков заявив про початок визволення Донбасу та Криму

Арсен Аваков (фото — mvs.gov.ua)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив важливість блокування телеканалів 112, NewsOne і ZIK. Він вважає, що ці санкції є початком звільнення території Донбасу і Криму від російської окупації. Міністр також уточнив, що компанії нардепа і власника телеканалів Тараса Козака, який близький до кума Путіна Віктора Медведчука, які потрапили під санкції, не тільки фінансували пропагандистську діяльність Кремля, а й могли постачати паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей.

3. Влада України вживає термінові заходи через загострення ситуації на Донбасі

 Ситуація на Донбасі 6 лютого (фото — facebook.com/pressjfo.news)

6 лютого поранення в результаті ворожого обстрілу отримали двоє українських захисників в районі Торецькому та Сєвєродонецька. Українська сторона в ТКГ екстрено відреагувала на ситуацію і повідомила про порушення перемир'я військами окупантів представникам ОБСЄ.

4. В Україні вдарять сильні морози до 22 градусів

Погода в Україні 7-10 лютого (фото — pixabay.com)

7 лютого, в Україні різко зіпсується погода. У всі регіони країни повернеться справжня зима, яку принесе з собою черговий циклон зі снігопадами. За прогнозом синоптиків, снігопади обрушаться на західні області України, а на півночі країни вдарять морози до -22 ° С. Серйозне похолодання протримається протягом усього наступного тижня.

5. Макрон раптово змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2

 Ангела Меркель та Еммануель Макрон (фото — commons.wikimedia.org)

Французька влада ще кілька днів тому називала російський газопровід Північний потік-2, який будують в Німеччині, небезпечним для енергетичної безопаности Європи, але президент Франції Еммануель Макрон раптово змінив свою позицію. Напередодні, після онлайн-зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, французький лідер заявив про необхідність завершення будівництва скандального російського газопроводу і пообіцяв Меркель надати підтримку в боротьбі з санкціями США.

6. В РНБО готують нові санкції проти народних депутатів

Олексій Данілов (фото — rnbo.gov.ua)

Данілов попередив, що санкції проти Козака - це тільки початок, оскільки в української влади є вже достатньо аргументів, щоб впровадити обмеження проти ще кількох народних обранців.

7. Байден готує безпрецедентне рішення проти Трампа

Джо Байден (фото — twitter.com/WhiteHouse)

Новий глава Білого дому має намір заблокувати доступ Трампа до секретної інформації розвідки США, на що мають право всі колишні американські президенти. В даний час дані розвідки продовжують отримувати Джиммі Картер, Білл Клінтон, Джордж Буш і Барак Обама, але, на думку Байдена, у Трампа не повинно бути такої можливості через його безладну поведінку.

Головні новини України та світу 6 лютого 2021 - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?