Головні новини 8 липня: загострення ситуації на Донбасі і провокація Росії над базою НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 8 липня: загострення ситуації на Донбасі і провокація Росії над базою НАТО

Головні новини 8 липня: загострення ситуації на Донбасі і провокація Росії над базою НАТО
Джерело:  online.ua

8 липня в ОБСЄ констатували загострення ситуації на Донбасі і категоричну відмову Росії обговорювати безпеку в зоні ООС, Росія влаштувала зухвалу провокацію над військовою базою НАТО в момент прес-конференції лідерів Іспанії та Литви, яка в той момент там проходила - головні новини на сьогодні.

Джерело: ONLINE.UA

1. ОБСЄ озвучила термінове попередження через ситуацію на Донбасі

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У прес-релізі за підсумками переговорів ТКГ по Донбасу, які відбулися напередодні, спецпредставниця чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі Хайді Грау зазначила, що протягом останніх днів значно зросла кількість порушень режиму припинення вогню. Також вона звернула увагу на те, що бойовики навмисне обмежують свободу пересування представників місії і ушкоджують технічні засоби та обладнання спостерігачів.

2. Росія влаштувала небезпечну провокацію над військовою базою НАТО

Фото: pxhere.com 

8 липня на натовської авіабазі Шяуляй стався серйозний інцидент під час прес-конференції прем'єр-міністра Іспанії і президента Литви Педро Санчеса і Гітанаса Науседи. Через раптову появу російського військового літака по тривозі в повітря були підняті два винищувачі.

3. Зеленський ветував проблемний закон про перезавантаження ВККС

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

8 липня український глава Володимир Зеленський ветував закон про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Він повернув документ до Ради на доопрацювання зі своїми зауваженнями і пропозиціями.

4. ЄС назвав конкретні умови для отримання Україною нового траншу допомоги

Валдіс Домбровскіс (фото — flickr.com)

Виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс нагадав команді українського лідера Володимира Зеленського умови для виплати другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

5. Байден готує Путіну нове особисте послання

Джо Байден (фото — flickr.com)

Американський глава Джо Байден має намір особисто відповісти на чергову кібератаку, в якій підозрюють російських хакерів. Він вже готує особисте послання президенту Росії Володимиру Путіну.

6. Путін наказав підготувати нові танки до атаки в Криму

Президент Росії Володимир Путін наказав завезти в окупований Крим десятки новітніх танків Т-72Б3М. Російські військові вже відпрацьовують на них бойові стрільби.

7. Мінфін назвав суму витрачених коштів на боротьбу з COVID-19 в 2021 році

Фото: flickr.com

За перші 6 місяців 2021 року в Україні було виділено 26,3 млрд гривень на боротьбу з пандемією COVID-19. Мінфін уточнив, на що пішли кошти.

Головні новини 8 липня - що важливо знати

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?