Іспанію охопили протести проти туризму. Що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанію охопили протести проти туризму. Що відбувається

Протести проти туризму в Іспанії
Джерело:  Reuters

Цього року ключовими іспанськими курортами та улюбленими містами туристів прокотились хвилі протесту з боку місцевих жителів, які страждають від наслідків надмірного туризму.

Головні тези:

  • Жителі Іспанії протестують проти надмірного туризму через втрату позицій на ринку житла та шкоду навколишньому середовищу.
  • Головними центрами протестів стали Барселона та Майорка, де місцеві жителі вимагають обмеження туристичних потоків.
  • Протестувальники закликають до зміни туристичних моделей для збереження природних ресурсів та створення більш доступного житла.
  • Іспанська влада реагує на протести, аналізуючи ситуацію та шукаючи компромісні рішення для врегулювання конфлікту.
  • Питання контролю над туристичними потоками та розвитку сталого туризму стає запеклою проблемою для Іспанії в контексті збереження природних та культурних цінностей.

Що відомо про протести проти туризму в Іспанії

Зазначається, що найбільші протести відбулись у Барселоні та на Майорці.

Попри те, що гарячий курортний сезон в Іспанії вже пішов на спад, місцеві жителі продовжують виходити на протести і вимагати від туристів забиратись геть.

Так, у неділю, 20 вересня цього року туристи, що відпочивали на Канарських островах, раптово опинились серед протестувальників з числа місцевих жителів, які вийшли боротись проти надмірного туризму.

Що відомо про причини протестів проти туризму в Іспанії

За їх словами, через надмірний туризм місцеві жителі втрачають позиції на ринку житла.

Хвиля протестів пройшла під гаслом “Канарські острови мають межу. Місцеві жителі вийшли на демонстрації на Гран-Канарії, Тенерифе, Ла-Пальмі, Фуертевентурі, Лансароте та Ель-Єрро із закликами змінити туристичні моделі.

Так, на Плайя-де-лас-Америкас на Тенерифе протестувальники ходили просто посеред відпочивальників, які засмагали, скандуючи "Цей пляж наш".

Активісти заявляють, що прибуття мільйонів відвідувачів щороку виснажує обмежені природні ресурси, як-от вода, і завдає шкоди навколишньому середовищу.

Нам потрібно змінити туристичну модель, щоб вона залишала тут багатство, щоб вона цінувала те, що є на цій землі, тому що вона прекрасна, — пояснює 32-річна учасниця протесту на Гран-Канарії Сара Лопес.

Іспанська влада підрахувала, щ загалом у демонстраціях взяли участь щонайменше 8 тис осіб.

Тим часом, у суботу, 19 жовтня, сотні протестувальників вийшли на вулиці Валенсії, щоб вимагати більш доступного житла, заявивши, що туристичні квартири підвищують ціни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?