Китай схвалив вакцину Sinovac, яку закупила Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай схвалив вакцину Sinovac, яку закупила Україна

Китай схвалив вакцину Sinovac, яку закупила Україна
Джерело:  online.ua

У суботу, 6 лютого, державне управління по контролю за фармацевтичною продукцією Китаю схвалило для загального застосування вакцину від COVID-19 китайської компанії SinoVac Biotech, яку вже закупила Україна. Рішення було прийнято на підставі результатів двомісячних клінічних випробувань препарату в інших країнах, але остаточні дані аналізу про ефективність вакцини поки невідомі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

У компанії Sinovac Biotech уточнили, що вакцина CoronaVac отримала поки лише умовне схвалення поставок на ринок. Відзначається, що цю вакцину вже використовували в Китаї для вакцинації представників груп підвищеного ризику інфікування. До кінця лютого Sinovac Biotech планує виготовити мільярд доз препарату.

Нагадаємо, компанія Sinovac Biotech раніше стверджувала, що вакцина CoronaVac ефективна на майже 70%. Але за результатами випробувань в Бразилії, Індонезії, Туреччини вакцина показу меншу ефективність - результати клінічних досліджень в Туреччині показали, що вакцина ефективна на 91,25%, результати в Індонезії показали ефективність в 65,3%, а клінічні дослідження в Бразилії встановили, вакцина на 100% ефективна в важких випадках і на 78% в легких випадках, що вимагають медичного лікування. Таким чином загальний показник ефективності вакцини склав 50,3%.

Як відомо, Україна уклала з компанією SinoVac контракт на поставку майже 2 млн доз вакцини CoronaVac на умовах повної передоплати, але з можливістю повернення коштів в разі не підтвердження ефективності вакцини. Поставки першої партії вакцини повинно відбутися протягом 30 календарних днів з дати реєстрації продукції одним з компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії або Європейського Союзу, або з дати схвалення ВООЗ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна вже в лютому отримає 12 млн доз вакцини проти коронавіруса. Це будуть препарати AstraZeneca і NovaVax.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?