Кремль посилив контроль над завербованими найманцями на фронті — причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль посилив контроль над завербованими найманцями на фронті — причина

Міноборони Британії
Кремль посилив контроль над завербованими найманцями на фронті — причина

Міноборони Росії дедалі більше централізує командування та контроль над нерегулярними силами. Це, швидше за все, полегшить їхнє використання у наступальних операціях в Україні.

Головні тези:

  • Міноборони Росії створило “добровольчий корпус” для централізації управління найманцями на фронті, що може полегшити їхнє використання у наступальних операціях в Україні.
  • Нерегулярні сили Росії мають обмежену підтримку та є вразливішими, ніж регулярні формування, що призводить до вищого рівня втрат серед найманців.
  • Росія вербує найманців з різних країн, включаючи жителів Непалу, що негативно впливає на міжнародні відносини та викликає обурення урядів.
  • Приклад найманця армії РФ із Сомалі свідчить про широкомасштабне вербування іноземців для участі в конфлікті в Україні.

Росія взяла під контроль усі угруповання найманців на фронті

Як зазначається у зведенні, у лютому 2023 року військове відомство Росії створило "добровольчий корпус", який об'єднав під єдиною системою управління та контролю понад 20 тисяч найманців, резервістів та колишніх ув'язнених, які служать у численних іррегулярних підрозділах.

За даними британської розвідки, з моменту створення "добровольчого корпусу" нерегулярні сили все частіше використовуються в наступальних операціях, для яких мало підходять. Нерегулярні формування Росії є переважно підрозділи легкої піхоти, яким бракує інтегрованої артилерійської чи авіаційної підтримки, що робить їх вразливішими, ніж російські регулярні формування.

Отже, протягом останніх 9 місяців у російських іррегулярних підрозділах спостерігався пропорційно вищий рівень втрат, ніж у російських регулярних підрозділах, — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Росія вербує найманців у різних країнах

Влітку 2023 року стало відомо, що жителів Непалу, які приїхали в Російську Федерацію вчитися, вербують на війну проти України. Головним аргументом для прийняття такого рішення стають гроші.

У грудні Непал оприлюднив офіційну заяву, в який закликав Москву припинити вербувати своїх громадян на війну та повернути тіла тих, хто вже загинув.

Найманець армії РФ із Сомалі Мухаммад Аділь потрапив у полон ЗСУ на початку січня 2024 року. Журналістам Online.ua вдалося розпитати полоненого іноземця, чому він приїхав до Росії, як потрапив в армію окупанта, скільки тренувався перед тим, як потрапив на передову, та про які зі своїх рішень шкодує.

Приїхавши в РФ, влаштувався на фабрику, але вже скоро побачив на вулиці рекламу армії РФ і підписав контракт 3 грудня 2023 року.

Менше ніж за місяць, вже 4 січня 2024 року, він опинився на передовій на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?