Новий імператор Японії вперше звернувся до свого народу
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий імператор Японії вперше звернувся до свого народу

Новий імператор Японії вперше звернувся до свого народу
Джерело:  online.ua

Японський імператор Нарухіто вперше виступив з офіційним зверненням до народу. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NHK, промову глави держави було зачитано вчора перед фасадом Імператорського палацу в Токіо.

За даними японською поліції, глядачами першого виступу нового імператора стали 50 тисяч чоловік, які приїхали з різних куточків країни спеціально щоб стати свідками цієї події.

На веранді палацу разом з імператором Нарухіто була присутня його дружина Масако, батько – колишній імператор Акіхіто, а також донька – 18-річна принцеса Айко.

В своєму виступі Нарухіто розповів про те, яким бачить майбутнє Японії. Також імператор подякував всім за численні привітання, надіслані на його адресу з нагоди інавгурації.

«Я молюся за ваше здоров’я і щастя. Японія досягне подальшого розвитку, одночасно прагнучи до миру з іншими країнами. Я щиро на це сподіваюся», – заявив Нарухіто.

Новий глава держави, який згідно Конституції Японії формально править країною, вступив на престол 1 травня, після добровільної відмови від корони свого батька – 85-річного імператора Акіхіто.

Нагадаємо, що кілька днів тому японські вчені з’ясували, який продукт найбільш ефективно допомогає у боротьбі з ожирінням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?