Олімпіада-2024. Збірна України з футболу виборола перемогу у матчі з Марокко
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2024. Збірна України з футболу виборола перемогу у матчі з Марокко

Збірна України
Джерело:  Суспільне. Спорт

Збірна України з футболу зіграла другий матч на Олімпійських іграх 27 липня. У поєдинку проти Марокко українці вирвали перемогу — 2:1!

Головні тези:

  • Українська збірна з футболу виборола важливу перемогу над Марокко з рахунком 2:1 на Олімпіаді-2024.
  • Після початкової поразки від Іраку, українці зуміли переграти суперника та залишилися у боротьбі за вихід у плейоф.
  • Захисник Валентин Рубчинський став автором першого голу України на Олімпійських іграх у футболі.
  • Наступний матч збірної України на Олімпіаді-2024 проти Аргентини стане ключовим у прагненні до подальших успіхів.
  • Після перемоги над Марокко, українська збірна з футболу займає третє місце в групі B з 3 очками, готуючись до наступних випробувань.

Перша перемога України на Олімпіаді у футболі

Україна розпочала Олімпіаду-2024 з поразки від Іраку (1:2). При цьому українці відкрили рахунок у грі, однак у підсумку програли поєдинок.

Другий поєдинок на турнірі Україна грала проти Марокко. У разі поразки в грі, українці достроково втрачали б шанси на вихід у плейоф. Натомість будь-який інший результат, зокрема перемога, лишали б "синьо-жовтих" у боротьбі за прохід у чвертьфінал.

Українці відкрили рахунок у середині першого тайму. На 22-й хвилині простріл Максима Брагару з флангу замкнув Дмитро Криськів.

У першому таймі гострі моменти створювали виключно українці. Двічі пробивав по воротах Марокко півзахисник Максим Хлань — його удари парирував голкіпер. А наприкінці першого тайму після подачі Криськів пробивав Арсеній Батагов, але м'яч після удару захисника пройшов над воротами.

А ось після перерви вже Марокко почало створювати моменти біля воріт України. Спершу Ашраф Хакімі, а згодом і Біляль ель-Ханнус пробивали над воротами.

Зрештою, Марокко змогло зрівняти рахунок у середині першого тайму. Володимир Салюк порушив правила у штрафному майданчику. Згодом же захисника покарали вилученням за фол останньої надії, а форвард Суф'ян Рахімі реалізував 11-метровий.

Попри те, що Україна залишилася у меншості, "синьо-жовті" намагалися повернути собі переможний результат. Зокрема один момент мав форвард Олег Краснопір, який пробив прямо у ноги воротарю.

Останні хвилини матчу пройшли за активності збірної Марокко. Однак реалізувати чисельну перевагу представники Африки не змогли.

А ось Україна вирвала перемогу! На 90+8 хвилині простріл флангу замкнув Ігор Краснопір. Арбітри переглядали епізод на предмет VAR, але у підсумку його зарахували.

Олімпійські ігри-2024. 2-й тур

Україна — Марокко 2:1

Голи: Криськів, 22, Краснопір, 90+8 — Рахімі, 64 (пенальті)

Перед заключним туром Україна йде на третьому місці з 3 очками.

Турнірна таблиця групи B

  1. Аргентина — 3 очки (2 матчі), 4:3 (різниця голів)

  2. Марокко — 3 (2), 3:3

  3. Україна — 3 (2), 3:3

  4. Ірак — 3 (2), 3:4

Розклад матчів групи України на Олімпіаді-2024 з футболу

  • Вівторок, 30 липня. 18:00. Марокко — Ірак (3-й тур)

  • Вівторок, 30 липня. 18:00. Україна — Аргентина (3-й тур)

Україна програла Іраку на старті Олімпійських ігор у Парижі

"Синьо-жовті" відкрили рахунок, але двічі пропустили у відповідь.

Старту підопічних Руслана Ротаня на Іграх-2024 передував скандальний матч групи В, в якому Марокко перемогло Аргентину з рахунком 2:1. Відтак Україна могла ставати лідером квартету після першого туру в разі перемоги з різницею у два або більше м'ячів.

Першого гострого удару по воротах Іраку завдавав Микола Михайленко. Хавбек цілив у дальній кут, але м'яч парирував голкіпер суперників.

Після пів години ігрового часу супершанс не реалізував Максим Хлань. Максим Брагару віддавав партнеру під удар у воротарській зоні, але вінгер "синьо-жовтих" з кількох метрів не поцілив у відкритий кут.

Перший тайм підопічні Ротаня могли завершувати голом Іллі Крупського. Той протягнув м'яч у видовищному проході, але пробив у голкіпера Хуссейна Хассана — на перерву команди йшли за "сухого" рахунку.

Після моментів Данила Сікана й Арсенія Батагова м'яч врешті опинився у воротах збірної Іраку на 53-й хвилині. Після розіграшу штрафного на добиванні результативно зіграв Валентин Рубчинський, який став автором першого в історії України голу на Олімпійських іграх.

Перевага українців не протрималася й п'яти хвилин, перш ніж арбітр призначив пенальті у ворота Кіріла Фесюна. 11-метровий реалізував Айман Хуссейн — 1:1.

На 75-й хвилині Україна вже поступалася з різницею в один м'яч. Ірак вийшов уперед завдяки голу Алі Джасіма, який пробив з-під кількох оборонців "синьо-жовтих" і встановив фінальний рахунок матчу — 1:2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?