Прем'єр Вірменії Пашинян екстрено звернувся до нації
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Вірменії Пашинян екстрено звернувся до нації

Прем'єр Вірменії Пашинян екстрено звернувся до нації
Джерело:  online.ua

12 листопада вірменський лідер Нікол Пашинян терміново звернувся до нації через масштабні протести у країні. Політик почав запевняти народ, що його відмова підписати заяву щодо Нагірного Карабаху могла б призвести до того, що 20-тисячна вірменська армія опинилася б в оточенні. За словами прем'єр-міністра Вірменії, підписуючи заяву, він прекрсно усвідомлював, що ставить своє життя під загрозу, проте заради порятунку життя солдат наважився на такий неочікуваний крок. Про це йдеться у зверненні Нікола Пашиняна, передає ONLINE.UA.

"Коли військовий більше не може впливати на ситуацію, він не повинен гинути в ім'я батьківщини, а вона повинна йти на жертви в ім'я солдата. З цим розумінням я підписав цей сумнозвісний документ", – пояснив свою позицію з цього приводу вірменський лідер.

За словами Нікола Пашиняна, Генштаб доповідав йому про необхідність щонайшвидшого припинення бойових дій, а в Нагірному Карабасі – про загрозу втрати Степанакерта.

"У разі втрати Степанкерта впали б Аскеран і Мартакерт. Тоді в оточенні опинилися б 7 оборонних районів, в блокаді – понад 20 тисяч солдатів і офіцерів, яким загрожували б смерть або полон", – звернувся до свого народу політик.

Не можна не згадати про те, що звернення Нікола Пашиняна було опубліковане на тлі нової суспільно-політичної кризи у Вірменії. Згідно з останніми даними, після масових заворушень в Єревані влада затримала лідерів опозиційного руху, який був двигуном цих протестів. Правоохоронці затримали 10 лідерів опозиційних сил, їх звинувачують в організації протизаконних мітингів. Головною причиною заворушень став введений по всій Вірменії воєнний стан через загострення у Нагірному Карабасі.

Що також важливо розуміти, 11 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розповів, що підписав з главою РФ Володимиром Путіним меморандуму про розуміння, який передбачає створення спільного російсько-турецького центру для контролю за дотриманням режиму тиші у Нагірному Карабасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше між Туреччиною та РФ спалахнув новий конфлікт через Нагірний Карабах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?