Це не контрнаступ. Полковник Межевікін спрогнозував переломний момент у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Це не контрнаступ. Полковник Межевікін спрогнозував переломний момент у війні

Це не контрнаступ. Полковник Межевікін спрогнозував переломний момент у війні
Джерело:  online.ua

На переконання полковника Євгена Межевікіна, який є командиром зведеної тактичної групи Адам, саме бій за Бахмут може стати переломним моментом у війні. Він також запевнив, що Збройні сили України можуть утримати місто та вигнати звідти російських загарбників.

Джерело:  The New York Times

Полковник Межевікін відповів, що буде переломним моментом у війні

Як вважає український полковник, якщо нашим Силам оборони вдасться втримати свої нещодавні здобутки, то бої останнього місяця під Бахмутом можуть стати переломним моментом у війні, а також посприяти майбутньому контрнаступу ЗСУ.

Євген Межевікін також звернув увагу на те, що атаки армії РФ на місто-фортецю значно сповільнилися. Нашим захисникам вдалося врятувати Бахмут від остаточно оточення.

Ба більше, наголошується, що окупанти встигли вичерпати усі свої резерви.

За словами полковника, щільність атак зменшилася в кілька разів.

Якщо раніше вони могли наступати на всіх напрямках одночасно і групами не менше 20, 30 чи 40 осіб, то зараз це поступово сходить нанівець. Нові українські штурмові бригади завершують підготовку. Ми ще трохи затримаємо ворога тут, і нехай вони його виб'ють.

Яка наразі ситуація безпосередньо у Бахмуту

Як стверджує Євген Межевікін, на північному та південному флангах Бахмута, де армія РФ хотіла оточити місто кліщами, окупанти зіткнулися з найбільш мотивованими українськими підрозділами та вже не мали сил.

Коли вони намагаються посилити свої підрозділи, провести ротацію, їх знищують на самому початку.

Однак наразі сам центр міста-фортеці став для росіян найгарячішою точкою, яку вони не припиняють атакувати зі значною силою.

Все, що їм залишається, це намагатися просуватися через місто, тому що будівлі захищають їх від вогню.

Наразі окупанти регулярно використовують там важку артилерію і повітряні бомбардування.

При цьому деякі українські підрозділи зазнали значних втрат і були змушені провести ротацію або підкріпитися іншими підрозділами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?