У "Дії" невдовзі зʼявиться функція е-бронювання. Як це працюватиме
Категорія
Україна
Дата публікації

У "Дії" невдовзі зʼявиться функція е-бронювання. Як це працюватиме

дія

Через кілька тижнів на порталі "Дія" стане доступною нова послуга е-бронювання.

Головні тези:

  • Нова послуга е-бронювання в 'Дії' дозволить підприємствам бронювати працівників через застосунок для бізнесу.
  • Процес е-бронювання передбачає перевірку даних про військовий облік та офіційне працевлаштування працівників.
  • Отримавши позитивне рішення, особа може отримати витяг, який підтверджує відстрочку від призову.
  • У разі неповної або фальсифікованої документації підприємству можуть відмовити в бронюванні співробітників.
  • Новий законопроект передбачає 'економічне бронювання' від мобілізації, надавши Мінекономіки право відмовляти у бронюванні у разі порушень.

Що відомо про нову послугу електронного бронювання в “Дії”

Як розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Powerup Ukraine conference, за кілька тижнів буде запущено функціонал е-бронювання.

За його словами, послугу буде запущено через "Дію" в розділі для бізнесу.

Спочатку Міністерство економіки через портал "Дія" створить "Єдиний перелік державних органів, які мають право бронювати працівників". Після цього керівники відповідних підприємств та установ подаватимуть списки працівників для бронювання через застосунок.

Після перевірки даних про військовий облік та офіційне працевлаштування Міністерство економіки ухвалюватиме рішення щодо підтвердження бронювання.

У разі позитивного рішення, людина зможе отримати витяг — документ, що підтверджує відстрочку від призову. Для цього заброньований повинен особисто подати заяву через портал "Дія".

Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді зареєстрували новий законопроект, який зокрема передбачає так зване "економічне бронювання" від мобілізації.

Коли підприємству можуть відмовити в бронюванні

Заступник міністра економіки Ігор Фоменко пояснив, що у разі, якщо Мінекономіки впевнене, що документи не повністю подані, або є фальсифікація в документах, підприємству можуть відмовити від бронювання співробітників.

У нас є правові підстави не видавати наказ і повернути пакет документів або на доопрацювання, або анулювання попередніх рішень, — пояснив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?