Україна розпочала переговори з Ілоном Маском та компанією SpaceX
Категорія
Технології
Дата публікації

Україна розпочала переговори з Ілоном Маском та компанією SpaceX

Україна розпочала переговори з Ілоном Маском та компанією SpaceX
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський поділився з українцями важливою новиною: він заявив про те, що офіційний Київ уже проводить перемовини з командою американського винахідника та бізнесмена Ілона Маска та його компанією SpaceX з приводу запуску власного супутника "Січ 2-30 (2-1)" у грудні 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Для запуску у грудні супутника дистанційного зондування землі, про який раніше говорив президент, ведуться технічні перемовини зі SpaceX щодо сумісності "Січ 2-30 (2-1)" з ракетним носієм компанії", - заявив Олег Уруський.

Український посадовець звернув увагу на те, що уже незабаром стане зрозуміло, чи можливо це здійснити. За словами представника уряду,  наразі супутник майже готовий.

"Він вимагає кінцевого аналізу і експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску", - зазначив Уруський й додав, що особисто побував в Дніпрі на "Південмаші", де перевірив реальний стан космічного апарату.

"Останній раз ми запускали серйозний супутник дистанційного зондування 10 років назад. Тому дійсно це стає визначною подією для нас", - наголосив глава відомства.

Варто також нагадати про те, що нещодавно Олег Уруський повідомив, що український лідер Володимир Зеленський дав завдання вивести в космос апарат дистанційного зондування землі.

"(На засіданні) акцентував увагу не прискоренні виконання завдання президента Володимира Зеленського щодо виведення на навколоземну орбіту космічного апарату дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)". Наголосив, що ми повинні здійснити всі необхідні заходи, щоб це відбулося до кінця 2021 року, року 30-річчя незалежності України", — розповів нещодавно український чиновник.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські інженери з Харкова розробили та випробовують перший вітчизняний іонно-плазмовий двигун. За їхніми словами, апарат може керувати супутниками та кораблями поза земною орбітою. Ним уже зацікавилися партнери Ілона Маска.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?