Українська тенісистка Світоліна пройшла до чвертьфіналу турніру у Вімблдоні — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українська тенісистка Світоліна пройшла до чвертьфіналу турніру у Вімблдоні — відео

Українська тенісистка Світоліна пройшла до чвертьфіналу турніру у Вімблдоні — відео
Джерело:  Суспільне. Спорт

Еліна Світоліна здобула свою четверту перемогу на Вімблдоні-2024. Українка здолала представницю Китая Сінь Ю Ван та вийшла в 1/4 фіналу.

Головні тези:

  • Еліна Світоліна домінувала в матчі та пройшла до чвертьфіналу турніру у Вімблдоні, розгромивши Сінь Ю Ван.
  • Це вже четвертий раз, коли українська тенісистка грає в 1/4 фіналу на Вімблдоні, підкреслюючи стабільність своєї гри на трав'яних кортах.
  • Перемога у матчі з Китаєм є найрозгромнішою для Світоліної на Вімблдоні за останні 7 років, що свідчить про високий рівень гри української спортсменки.
  • На наступному етапі турніру Світоліна зійдеться з Єленою Рибакіною з Казахстану.

Як пройшов матч Еліни Світоліної

Українська тенісистка повністю домінувала в першій партії, завершивши її всього за 25 хвилин.

Вона виконала 4 ейси, уникла подвійних помилок і вийшла на 81% першої подачі. Ван же припустилася аж 11-ти невимушених помилок проти двох в опонентки.

На старті другого сету китайська тенісистка спробувала перехопити ініціативу. Вона намагалася нав'язати конкуренцію Світоліній, але незабаром українка змусила суперницю помилятися знов. Ключовим став третій гейм, коли на подачі Ван тричі рахунок був рівним (40:40), але вітчизняна спортсменка таки оформила брейк.

Після цього Світоліну було не зупинити. Вона не віддала китаянці жодного гейму та зі ще одним брейком закрила партію за 30 хвилин.

Еліна Світоліна (Україна, 21) — Сінь Ю Ван (Китай, 42) — 2:0 (6:2, 6:1)

У наступному колі українська тенісистка зустрінеться з представницею Казахстану Єленою Рибакіною.

Що означає перемога Світоліної?

Еліна втретє в кар'єрі гратиме в 1/4 фіналу на Вімблдоні. Двічі українка перемагала і діставалася півфіналів (у 2019-му та 2023-му). Відтак, це другий поспіль чвертьфінал на трав'яному мейджорі.

Це третій чвертьфінал Світоліної з моменту повернення у теніс у 2023 році. Крім двох виходів в 1/4 фіналу Вімблдону, вона проходила до цієї стадії на Ролан Гарросі-2023.

Також це найрозгромніша перемога Світоліної на Вімблдоні за останні 7 років. У другому колі у 2017 році вона розгромила італійку Франческу Ск'явоне з рахунком 6:3, 6:0.

Світоліна — єдина українка, що пробилася до 1/8 фіналу, після вильоту з турніру Даяни Ястремської та першої ракетки національного рейтингу Марти Костюк в третьому колі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?