В ОП оцінили "мирний план" радників Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП оцінили "мирний план" радників Трампа

Михайло Подоляк
Джерело:  Reuters

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, план завершення розв'язаної Росією злочинної війни проти України має відповідати вимогам міжнародного права. 

Головні тези:

  • Україна вимагає завершення злочинної війни Росії згідно з міжнародним правом.
  • Радники Трампа запропонували “мирний план”, який передбачає умови для України та Росії.
  • Україна наполягає на справедливому завершенні конфлікту на основі міжнародного права та умов Зеленського.
  • Путін пропонує абсурдні умови для припинення війни, які відкидає ОП та Україна.
  • Дональд Трамп позитивно сприйняв “мирний план” своїх радників, відкриваючи шлях до мирних переговорів та розв'язання конфлікту.

Що в ОП кажуть про так званий “мирний план” Трампа

Подоляк зазначив, що розв’язана Кремлем злочинна війна проти України не може завершитись без притягнення кремлівського керівництва на чолі із диктатором Володимиром Путіним до відповідальності.

Представник ОП також зазначив, що замороження війни виглядало б дивним, оскільки Росія порушила міжнародне право і окупувала українські території, які продовжує утримувати під власним контролем.

Україна має абсолютно чітке розуміння, і воно прописане у формулі миру, запропонованій президентом Зеленським, там чітко сказано – мир може бути тільки справедливим, і мир може бути тільки на основі міжнародного права, - підкреслив Подоляк.

Він також підтвердив українську позицію, назвавши умови припинення вогню, оголошені президентом Росії Володимиром Путіним, абсурдними.

За інформацією журналістів видання, Путін заявив, що Росія припинить війну проти України в тому випадку, якщо Київ погодиться "віддати" всі чотири області на сході і півдні, на які претендує Москва.

Ми бачимо план Путіна – він абсолютно безглуздий, - зазначив Подоляк.

Що відомо про так звані мирні пропозиції радників Трампа

Два ключові радники Дональда Трампа – Кіт Келлогг та Фред Фляйц – представили йому план завершення війни в Україні у разі його перемоги на президентських виборах, які відбудуться вже в листопаді.

"Мирний план" передбачає, що Україна зможе отримати більше американської зброї лише у тому випадку, якщо вступить у мирні переговори. 

Натомість Росію в Трампа пропонують попередити, що будь-яка відмова Москви від переговорів призведе до посилення підтримки України.

Під час мирних переговорів за цим планом передбачалося припинення вогню на основі переважаючих ліній зіткнення.

За словами Фляйца, Дональд Трамп позитивно відреагував на таку стратегію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?