Зеленський та Байден обговорили кроки України на шляху до перемоги над РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Байден обговорили кроки України на шляху до перемоги над РФ

Зеленський та Байден обговорили кроки України на шляху до перемоги над РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден провели телефонну розмову, під час якої обговорили наступні кроки України у війні та притягнення РФ до відповідальності за воєнні злочини.

Джерело: Твіттер Володимира Зеленського

Зеленський поговорив з Байденом

Провів чудову розмову з з президентом США. Подякував за непохитну підтримку українського народу – безпекову та фінансову – з боку США. Обговорили подальші кроки України на шляху до перемоги над агресором та важливість притягнення Росії до відповідальності за воєнні злочини, - написав Зеленський.

Напередодні представник Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Байден збирається обговорити з Зеленським псевдореферендуми, які росіяни планують провести на тимчасово окупованих українських територіях.

Нагадаємо, що 24 серпня Байден підписав найбільший поки пакет військової допомоги Україні на суму 3 млрд доларів.

На відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо— та довгострокову оборонну позицію.

Попередні поставки, більшість із яких здійснювалися згідно з розпорядженням президента, були зосереджені на більш нагальних потребах України в зброї та боєприпасах, а також стосувалися матеріальних засобів, які Пентагон уже має на складі та які можна відправити в найкоротші терміни.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?