Аналітики назвали реальну мету візитів Орбана до Києва та Москви
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики назвали реальну мету візитів Орбана до Києва та Москви

Віктор Орбан і Володимир Зеленський
Джерело:  ISW

За словами аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан прагне підірвати військову підтримку України з боку ЄС, переключивши увагу на необхідність проведення переговорів. 

Головні тези:

  • Орбан спрямовує свої зусилля на початок переговорів щодо завершення злочинної війни Росії проти України
  • Стратегія Орбана полягає у виступі у ролі посередника між Україною та РФ для стимулювання мирного процесу
  • Аналітики зауважують, що Орбан намагається перемістити фокус з військової підтримки України на дипломатичні переговори
  • Деякі країни НАТО та ЄС, такі як Болгарія та Туреччина, виступають за початок мирних переговорів між Україною та РФ
  • Мета Орбана полягає у підриві зусиль з військової підтримки України з боку ЄС та примушенні Києва до переговорів. 

Який хитрий план щодо України намагається реалізувати Орбан

Аналітики зазначають, що Орбан прагне виступити у ролі посередника для початку переговорів щодо завершення розв’язаної Росією злочинної війни проти України.

При цьому кремлівський диктатор Володимир Путін під час зустрічі з Орбаном у Москві 5 липня відмовився від його мирних ініціатив.

В ISW звертають увагу на матеріал угорського прем’єра, опублікований виданням Newsweek того самого 5 липня.

Зокрема, у цьому матеріалі Орбан цинічно звинувачує країни НАТО у провокуванні розв’язаної Росією злочинної війни проти України.

Зусилля Орбана підштовхнути до переговорів, ймовірно, є частиною його поточних зусиль перемістити європейський фокус на дискусії про мирні переговори, а не на дискусії про військову підтримку України, - підкреслюють аналітики.

Аналітики зазначають, що Орбан постійно намагається підірвати зусилля з військової підтримки України з боку країн ЄС.

Хто ще з країн НАТО та ЄС відкрито виступає за початок переговорів між Україною та РФ

У звіті також згадуються прем'єр-міністр Болгарії Дімітар Главчев, який 5 липня запропонував Болгарії стати посередником у мирних переговорах між Україною та Росією та наголосив, що переговори мають відповідати статуту ООН та міжнародному праву.

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан так само наполягав на тому, щоб Україна розширила та прискорила мирний процес, аби запобігти «поглибленню поляризації» та «надати пріоритет дипломатії»

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?